понедељак, 19. октобар 2020.

KO DANAS MOŽE POSTATI LIDER?

 

Link - Who Can Become A Leader Today?

Ko danas može postati lider?

Pitanje: U prošlosti lider je biran na osnovu toga koliko su bila istinita njegova obećanja, na osnovu njegove harizme, hrabrosti, odlučnosti u donošenju odluka, a tek poslije na osnovu toga kako vodi državne poslove, kako se bavi nezaposlenošću, prihodima ljudi itd.

Poslovni psiholozi postavili su pitanje: šta će se desiti u periodu nakon virusa korona? Da li će naša vizija liderskog talenta sazrijeti da bude zasnovana na brizi za dobrobit ljudi? Šta mislite kakvi će biti budući lideri?

Odgovor: Vođa budućnosti je osoba koja razumije kako da okuplja ljude. To je sve. Ništa drugo. Ali, ovdje nam je potrebna mala napomena: ovo nije poput Maoa, Lenjina ili Trockog koji bi stali na oklopno vozilo i nadahnuli ljude. Bilo je tako sjajnih inspirativnih ličnosti.

Činjenica je da vam je potrebna osoba koja postavlja cilj da ne pobjedi nekoga na račun drugog, već da ujedini apsolutno sve. Ovo je problem jer se uvijek takmičimo protiv nekoga.

To ovdje ne može da se dogodi. Svi smo zajedno protiv svoje prirode, svoje suštine, svog voljenog egoizma. Vođa mora da poznaje istinsku prirodu svijeta i kako možemo da se nosimo sa tom prirodom. Ili radije, kako sa njom da se nosimo. U suprotnom, kako može biti lider ukoliko ne razumije sa čime ima posla?

On mora u potpunosti da shvati i osjetiti prirodu, njen altruizam, njenu zatvorenu konačnu prirodu i njene vrednosti. Trebalo bi da shvati da čovjek mora da  postigne potpunu sličnost sa prirodom kroz jedinstvo jednih sa drugima, što je nazvano prianjanje uz nju, kako to da se postigne, kakve sile treba da mu pomognu u tome. 

Naša priroda je egoistična, ali okruženje je altruistično. Dakle, moram da se promijenim iz egoiste u altruistu koji je povezan sa drugim ljudima. Dakle, kada se svi ispravimo na ovaj način, mi ćemo postati poput opšte prirode svijeta - altruistični. To je ono što moramo  da postignemo.

Ovo nije velika prepreka; to je priroda postavila za nas. Definitivno će se dogoditi! Vidjećete za nekoliko mjeseci kako će svijet početi da se kreće ka ovome.

Lider će morati da ponudi svijetu metodu ujedinjenja čitavog čovječanstva. On mora da teži tome. Ne postoji drugi način.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.