понедељак, 18. мај 2020.

BRIŽNA MAJKA ZA BOLJE ČOVEČANSTVO



 „Brižna majka za bolje čovečanstvo“

Porođajni bolovi čovečanstva mogu izroditizdrav svet

Nakon pandemije koja je u toku, nijedna druga sila na svetu nije značajnija za rođenje novog društva od uloge majke. Svet se sada otkriva kao integralni, globalni sistem. To znači da nas svet tera da se prema drugima odnosimo na isti način kao se i naše majke odnose prema nama, stvarajući okruženje ispunjeno kvalitetima darivanja i ljubavi.

Pored proslave dana majki, koja je u kalendaru obeležena kao podsetnik na važnu ulogu onih žena koje su rodile svaku generaciju, postoji duboko značenje njihovog suštinskog doprinosa novom svetu. Istina je da u kvalitetu majčinstva postoji posebna snaga koja može da promeni stvarnost na bolje.

Globalno izbijanje COVID-19 ubrzalo je proces rada u rađanju nove stvarnosti.

Iako, jedino uz pomoć muškarca, vidimo da je, ipak, majka ta koja zatrudni, donosi embrion, neguje, hrani i odgaja bebu sve dok ne postane spremna za život. Na isti način, sve majke, svaka žena na svetu, treba da vidi u ovom kritičnom procesu tranzicije kroz koji svet prolazi, njenu ulogu da čovečanstvo odvede na viši nivo postojanja, u stvaranju harmoničnih odnosa među nama, baš kao i kod embriona koji će se tek roditi.

Globalno izbijanje COVID-19 ubrzalo je proces rada u rađanju nove stvarnosti. To je dovelo do bola i potrebe za napornim radom, ali ishod bi mogao biti snažan i zdrav svet, umesto sveta koji je bio pre i koji nas je doveo u krizu koju trenutno pokušavamo da prevaziđemo.

Čovečanstvo uči da puzi

Naš ljudski razvoj prošao je kroz dve opšte faze. Prva faza se realizovala kroz muškarce, i karakterisali su je ratovi, finansijska nestabilnost, razni nesretni globalni događaji i udarci koji se ne bi dogodili da su se žene pitale. Sada prelazimo u fazu u kojoj konkretno majka, žena, mora da preuzme ulogu obrazovanja sveta i postavljanja nacrta budućeg sveta koji treba da zamislimo. Zato, ovo kritično vreme jeste vreme žene. Međutim, da bi se realizovao ovaj plemeniti cilj, žene moraju da nauče kako da se povežu sa drugim ženama uzdižući se iznad svog ličnog ega radi ispravke sveta. Koliko god bilo teško, ne postoji drugi izbor i posao mora da se obavi.

Jedinstvo je lepa reč, ali to je teško izvesti u praksi. Ni muškarci ni žene ne rađaju se sa sklonošću da se ujedine, ali mi smo dostigli fazu svog razvoja u kojoj nam nije preostalo ništa drugo nego da se povežemo. To je pitanje opstanka naše dece i čovečanstva u celini. Zato je svaki korak ka povezivanju, ma koliko mali bio, ogroman korak ka istinskom rađanju novog čovečanstva i njegovog rasta, pa makar to bio milimetar. Žene će jedino biti u stanju da ostvare ovu ključnu ulogu, da edukuju i pruže primer svima kako da ga slede i kako da se ujedine. Zahtevaćemo da se muškarci pravilno povežu, i pokazujući put kojim treba da idemo dalje i tako će povesti ceo svet ka ispravci.

O kakvoj vezi pričamo? Kao deo ljudske evolucije, od nas se sada zahteva da razvijemo novi kvalitet, a to je briga za celo društvo. Kada se stvori ova zajednička želja da se povežemo kao da smo jedna osoba - želja za dobrobiti svih ljudi kao što su naša deca - manifestuje se kao posebna objedinjujuća i pozitivna sila koja menja stvarnost na bolje.

Da bi se povezale jedna sa drugom, majke moraju da nauče da prevaziđu prirodnu udaljenost između sebe i prevaziđu svoje lične interese. Žene moraju postepeno da počnu da osećaju da ako se nekome nešto dogodi, da je  je isto kao da se to događa nekome u njihovoj porodici. Međusobna briga će nam omogućiti da izgradimo i osiguramo mir, sigurnost i sreću za svu decu svih generacija.

Kroz primer majke priroda nas uči da nas povezanost između nas može spasiti od svih zala. Ako majke formiraju zajedničku želju da se svi drže zajedno, ako naprave snažnu želju da se svi istinski povežu kao jedno, tada će moći da promene svet. Ništa ne može izdržati ujedinjenu žensku moć. Srećan dan majki!


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.