понедељак, 22. јун 2020.

IZLAZAK CELOG SVETA IZ EGIPTA



Izlazak celog sveta iz Egipta

Mudraci iz vremena Talmuda činili su ispravke na zajedničkoj duši, što je učinilo da se Stvoritelj lakše otkrije, jer više nije bilo potrebe za telesnim ograničenjima. Možete da jedete šta god želite i koliko god želite, glavno je da napunite svoje misli i srce Torom.

A u našoj generaciji, nauka o Kabali postala je još pristupačnija: svako može da je izučava. Ne postoji nikakva zabrana, i Kabala je otkrivena celom svetu, ne samo Jevrejima.

Danas se vraćamo pravim definicijama nauke o Kabali - Izrael, Jevreji, Tora, koje su postojale u drevnom Vavilonu u grupi Abrahama, sada se odnose na celo čovečanstvo. Ove definicije stiču duhovno, a ne telesno značenje.

Svaka osoba može da se uključi u Kabalu, da prevaziđe svoj egoizam i da stremi prema Stvoritelju, bez obzira gde je osoba rođena: u Japanu, Kini ili Siriji, svako može raditi na privlačenju reformišuće svetlosti i ispravci sveta.

I vidimo kako udari (egipatska kuga npr.) koji se dešavaju u svetu, postaju sve više integralni. Već je nemoguće odvojiti Izrael od nacija sveta. Pogledajte situaciju u SAD, nemire i probleme, a ista stvar je i u ostalim zemljama. Ceo svet se uzburkao.

Iako smo na početku procesa „korona virus“,  on je već sve doveo do spoznaje koliko smo potpuno bespomoćni. Niko ne zna šta da radimo, niti razume gde smo ili kako da se izvučemo iz ovih problema. Nigde ne možemo da odemo, kao da su nam vezane ruke i noge. Virus oduzima manje života nego bilo koji rat, ali nas u potpunosti veže i ne da nam ni da se pomerimo. 

Svet ne zna šta da radi i traži izlaz iz ove situacije, da mu neko pokaže kojim putem da se ide. To se dešava u svim zemljama. Ljudi misle da je prvi talas epidemije prošao i da karantin može da se ukinuti do sledećeg talasa.

Ali ko nam je rekao da već možemo da sebi olakšamo život? Da li smo izvršili potrebne ispravke? Da li smo se uskladili sa integralnom i globalnom prirodom? Jesmo li poboljšali ljudsko društvo?

Ništa od toga se nije dogodilo. Pa zašto bi zaslužili olakšanje? Naše akcije nisu bile usmerene tamo gde treba.

Možemo reći da naša generacija ima „novu“ Toru jer je u svim prethodnim generacijama bila lična, individualna. A, danas Tora postaje globalna i integralna, što nas obavezuje da postanemo poput globalne i integralne prirode.

Celokupno čovečanstvo to mora učiniti, ali ovaj zahtev se postepeno ispunjava, korak po korak. Kada bi smo to odmah zatražili od svih ljudi,  to bi nas potpuno razbilo. Stoga, postepeno raste, poput deteta od kojeg se svake godine traži sve više i više u skladu sa njegovim godinama. Isto je i s nama.

Ali ovo je novo stanje, „poslednja generacija“ koju ne možemo izbeći. Moramo shvatiti svoju misiju koju nije moguće izbeći i koja je da dovedemo celokupno čovečanstvo u globalni i ntegrisani sistem zbog povratne svetlosti koja prolazi kroz našu grupu u svet. To se naziva integralno obrazovanje, koje od nas gradi integralni sistem u kojem su svi povezani jedni sa drugima.

Reč „Tora“ znači instrukcija zapovest (Oraa), smernice na putu; to je kompletan vodič koji opisuje sve naše padove i uspone, sve naše odnose i odnose između nas i Stvoritelja, i što je najvažnije, ovo je sredstvo da se privlači svetlost ispravke, iz ispravljenog sistema zajedničke duše Adama HaRishona u naš sistem razbijenih posuda.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.