петак, 7. август 2020.

ŠTA MISLITE O REINKARNACIJI?



Šta mislite o reinkarnaciji?

O reinkarnaciji možemo da razmišljamo na dva načina: u vezi sa razvojem duše, to jeste uzdizanjem iz ovoga sveta u duhovni svet, a takođe i kao nasleđem generacija u ovom svetu.  


Prema drugom načinu razmišljanja, reinkarnacija je prenošenje genetskih, materijalnih, opažajnih i senzornih informacija s jedne generacije na drugu.

Na primer, deca ove generacije sadrže podatke akumulirane od njihovih prethodnih generacija. To je razlog zašto deca u svakoj generaciji mogu brzo da razumeju kako da koriste tehnologiju i alate svoje generacije.

Prema tome, razvoj čovečanstva se odvija kao nasleđe generacija, gde svakoj sledećoj generaciji prenosimo materijalni napredak u nauci, tehnologiji, umetnosti i kulturi, kao i psihološki napredak i unutašnju ljudsku poruku.

U vezi s našim uzdizanjem s ovog sveta na duhovni svet, reinkarnacija počinje od trenutka kad osetimo buđenje duhovne želje.

Takva želja izražena je u pitanjima o značenju i svrsi života.

Kabala opisuje tu želju kao seme naše duše i naziva je „tačka u srcu“.

U zavisnosti od toga koliko osećamo takvu želju, ona nas nagoni da tražimo različite učitelje i okolinu sve dok ne nađemo takvu sredinu za koju osećamo da može da nas vodi ka postizanju našeg duhovnog korena.

Prema Kabali, postizanje našeg duhovnog korena je svrha našeg života.

Postizanjem našeg duhovnog korena primamo jasne odgovore na pitanja o značenju i svrsi života – jasne odgovore, budući da su oni u nama izraženi kao osećaji postignuća duhovnog sveta, gde se naša percepcija otvara prema potpunom ispunjenju i znanju koje postoji na višem nivou od nivoa našeg trenutnog sveta, u našoj duši.

Put razvijanja naše duhovne želje i dostizanje postignuća našeg duhovnog korena prolazi kroz niz duhovnih reinkarnacija, sve dok ne stignemo do svog konačnog odredišta odakle smo se pojavili.

Time kompletiramo svoj reinkarnacijski ciklus.

Kabalisti objašnjavaju kako taj proces može da traje mnogo života. Tako, ako prekinemo ovo putovanje, mi ćemo mu se vraćati u budućim životima sve dok, na kraju, ne postignemo koren svoje duše.

Sve dok ne dobijemo duhovnu želju, mi gomilamo patnju putem ranije spomenutog procesa reinkarnacije na nivou ovog sveta.

Što više patimo u svom razvoju, to nas sve više navodi da postavljamo egzistencijalna pitanja, da razlikujemo svoju duhovnu želju od ostalih želja i da dodajemo na svoju čežnju za uzdizanjem iznad ovoga sveta i postizanjem svoj duhovnog korena.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.