понедељак, 1. фебруар 2021.

ČUDO RAĐANJA NOVOG ŽIVOTA

 

Link - The Miracle Of The Birth Of A New Life

Čudo rađanja novog života 

Začeće, trudnoća i rođenje glavni su elementi svakog razvojnog procesa. Čak i u korporalnim procesima postoji mnogo toga što je nepoznato, skriveno i izvan naše kontrole. 

Teško je da se razume suptilnost mehanizma ovog rada, a još je teže da se kontroliše i otkrije njegov unutrašnji pogon. Naravno, začeće je u relaciji sa snagom Stvoritelja. 

Ljudsko telo, kada se rodi, pripada životinjskom nivou, a rođenje na ljudskom nivou je duhovno rođenje. Govorimo o osobi koja je u našem svetu, u kojoj, zahvaljujući njenim naporima i procesima koje od Gore kontroliše Stvoritelj, počinje da se rađa Viša sila, Viši sistem. Zahvaljujući tome, osoba će moći da bude nazvana “čovek”, Adam, to jest slična Višem sistemu koji se u njoj razvija – Stvoritelj. 

Mi osećamo da postoji neka misterija u tome što novi život odjednom počinje da se razvija iz jedne ćelije. Ovo uključuje neku nepoznatu silu koja ćeliji daje podsticaj za razvoj. Mi imamo iskustvo ovoga i u našem uobičajenom, korporalnom, životu i zbog toga trudnoću i rođenje osobe percipiramo kao čudo. 

I, to je, još i više, čudo u duhovnom. Ono što je najteže jeste prvi ulazak u duhovni svet, to jest u osjećaj duhovnih sila koje deluju na čoveka. On oseća da njegova duša počinje da se razvija iz jedne tačke i da se povezuje sa silama koje na nju deluju. Ovo je početak duše, duhovno začeće iz kapi duhovnog semena. 

Potrebno je mnogo godina da se postigne duhovno začeće, da se uspostavi povezanost između Više sile i sila čoveka. Kada u čoveku prvi put nastane takav osetilni kontakt, to jest prva povezanost između čoveka i Više sile, što je Stvoritelj, to iz korena menja čitav pristup čoveka. 

Čovek počinje sebe i Stvoritelja da doživljava kao partnere i razume to da će – tek u trenutku kada je spreman da se potpuno poništi – moći da započne novi život. Sav njegov pristup koji on ima prema životu, prema sebi i prema Stvoritelju – menja se. 

Prethodno je sve dolazilo iz njegove prirodne, egoistične želje. Ali sada, on oseća da je spreman da se otrgne od svog egoizma, da za to ima neophodno razumevanje i snagu, i da je spreman da zamisli da on postoji izvan svog egoizma i da radi tako da to bude zarad davanja. To jeste, on hoće da radi zarad Stvoritelja, a da tada nema nikakvu korist za sebe. 

Ova odvojenost od želje za primanjem jeste jedna od komponenti procesa začeća, a zatim i rođenja u duhovnom svetu. 

Sve akcije koje vode ka rođenju u duhovnom osoba može da izvrši jedino u grupi, tako što kroz grupu prima sile od Gore, od Stvoritelja. Stvoritelj je unutar grupe. U meri u kojoj je osoba spremna da se tome podredi, ona prima sile davanja koje joj pomažu da se izgradi u čoveka. U suprotnom, ostaće mrtva kap semena koja još nije počela da se razvija. 

Sva snaga za razvoj dolazi kroz grupu, kroz desetku. Zbog toga, jedino ukoliko znate kako da okupite desetku, da se ujedinite, i da budete uključeni u nju, možete da započnete da govorite o rođenju u duhovnom.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.