субота, 6. фебруар 2021.

KAKO DA ZNAMO DA SMO SE DUHOVNO PROBUDILI?

 

Link - “How Do You Know When You Have Awakened Spiritually?” (Quora)

Kako da znamo da smo se duhovno probudili?

Vi prelazite iz sadašnje stvarnosti, koja je razdvajajuća, u stvarnost koja ujedinjuje.

Ovaj osećaj je poput toga da se probudite iz sna, vidite zao i nepravedan svet svuda oko sebe, a zatim zatvorite oči i, nakon toga, ponovno se probudite u savršeno skladnom svetu.

Odvratan svet koji ste prvo videli je samo san, i vi niste više hteli da budete u njemu.

Kada se probudite drugi put, vidite uravnotežen svet, a ne onaj koji ste videli u snu. Kabalisti su o ovakvom otkrivanju u duhovnom napisali: „Bili su poput onih koji spavaju”.

Postavlja se pitanje: kako da se iz svoje noćne more, koja je sve gora, probudimo u mirnom, uravnoteženom i skladnom svetu? Odgovor je: promenom svoje percepcije stvarnosti.

Sada živimo u savršenom svetu, koji nije ništa manji od Nebesa, gde postoji apsolutno dobro i ni mrva zla. Jedina prepreka tome da na ovakav način osećamo stvarnost jeste naša percepcija. Otuda, promenom svoje percepcije, mi menjamo svet u kojem živimo.

Naša sadašnja percepcija stvarnosti je najniža od svih, i u njoj se sve dobro preokreće u svoju suprotnu formu. Izvan ove percepcije je miran i uzvišen svet Ein Sof (Beskonačnost), ali mi to večno dobro opažamo kroz čula koja ga neizmerno ograničavaju, svodeći ga na sićušnu, prolaznu i negativnu sliku.

Kroz to što učimo kako da se uzdignemo iznad svoje sadašnje percepcije stvarnosti, videćemo da smo pokriveni toplinom ljubavi, i da je mi, na svom trenutnom nivou, nismo svesni.

U mudrosti kabale, proces uzdizanja iznad svoje sadašnje percepcije stvarnosti do one koja je u savršenoj povezanosti, skladu i koja je večna, naziva se „ispravka”. Promene kroz koje prolazimo u našoj percepciji stvarnosti i u tome kako osećamo stvarnost, razmatraju se za ispravku, i što više postanemo ispravljeni, svet koji se pojavljuje biće pozitivniji i skladniji.

U osnovi, ispravka sebe i transformisanje svoje percepcije je proces uzdizanja iznad svojih nagona koji teže razdvajanju, i kada tako radimo, mi vidimo da se i pristupi drugih prema nama menjaju.

Ukratko, nije potrebno da ikoga menjamo niti da ispravljamo svet. Potrebno je jedino da ispravimo sebe i tada ćemo otkriti da živimo u savršenoj stvarnosti.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.