субота, 14. новембар 2020.

POSEBAN TREND U NAŠEM VREMENU

 

Link - A Special Trend Of Our Time

Poseban trend u našem vremenu 

Napredovali smo još u jednom danu, ali pitanje je da li smo stvarno napredovali? Svet napreduje prema programu stvaranja, ali u svetu se otkriva sve više kvarova.  

Šta mi u istoj meri radimo za ispravku? Koliko se pokrećemo napred i koliko hoćemo da povežemo svet ili bar pokušamo da objasnimo tendenciju njegovog razvoja, kuda ide i zbog čega? Da li se mi poklapamo sa ovakvim tempom razvoja? Ja ne vidim nijednu drugu grupu u svetu koja bi ovo mogla da uradi.  

Čovečanstvo mora da uči o programu stvaranja, o njegovoj svrsi, о Višoj sili koja upravlja nama i formi ka kojoj nas vodi. Ali, vidimo da je prošao još jedan dan, i da čovečanstvo pada sve niže i niže, i tako se to nastavlja. Mi još uvek ne osećamo da možemo da držimo korak sa ovom stvarnošću i da budemo Šofar (rog) koji obaveštava sve o tome šta se dešava.

U ovo naše vreme najvažnije je takvo objašnjenje koje bi omogućilo da svi znaju šta nam se dogodilo, ko to radi, u koju svrhu, u kom pravcu idemo i kako treba da postupamo. Viša sila radi nad nama, pomaže nam da se promenimo i da se krećemo sa njom i koristimo sve sile našeg razvoja. 

Nadam se da će se svako od nas osetiti odgovornim za svet. Zbog toga se Izrael naziva odabranim narodom, kako bi pružio primer i objasnio čitavom čovečanstvu šta treba da se radi. Svet je dostigao poslednji stepen ispravke, a to je otkrivanje zla, i mi mu moramo pomoći da što pre otkrije ovo zlo. Koliko brzo ćemo se pomeriti na sledeći stepen i početi da dolazimo do dobrog, zavisi od ovoga.

Otkrivanje zla se dešava u našem egoizmu, koji nas odvaja i čini da se iz dana u dan osećamo sve udaljeniji jedni od drugih. Svi patimo, a opet ne želimo nikakvo zbližavanje ni između država, ljudi, komšija, pa čak ni unutar porodice. Ne postoji osoba koja je povezana sa drugima i koja se oseća delom celog čovečanstva kao jedinstvenog sistema. 

Otkriće zla je prvo kroz šta moramo da prođemo da bismo razumeli suštinu svoje prirode. Bez ovoga ne možemo da se promenimo nabolje i povežemo tako da postanemo jedinstveni sistem, jedna osoba, Adam.

U zavisnosti od toga koliko brzo ovo budemo razumeli i osetili, i prenosemo taj osećaj i razumevanje čovečanstvu, epidemija virusa  korona će se pretvoriti u pozitivnu silu koja ujedinjuje ljude. Umesto ujedinjenja, virus nas razdvaja tako što svakoga od nas odvodi u drugi ćošak i zaključava. 

Ako se naše misli isprave, možemo da se približimo jedni drugima i virus neće moći da nas povredi. Sada, kada je egoizam otkriven u obliku virusa korona, on nam pomaže da se distanciramo jedni od drugih. 

Ali, ako se naoružamo ograničenjem, zaslonom i odbijenom Svetlošću, u cilju toga da ne mislimo o sebi već samo o povezanosti, ako ne brinemo o sopstvenom blagostanju već o povezanosti između svih nas, možemo da se uzdignemo iznad sila razdvajanja i počnemo pravilno da se povezujemo kao jedan čovek u jednom srcu. 

Sve ovo zavisi od toga koliko vidimo negativnu tendenciju i razumemo da je ona u našu korist, jer nam pomaže da se promenimo na dobar način. Zla inklinacija naziva se zlom zbog naše egoistične namere. Ali, ukoliko ovu nameru pretvorimo u davanje, tada će se sva sila zla pretvoriti u dobro. Sve zavisi od nas. 

Ovo moramo brzo da razumemo i sprovedemo među nama i time poslužimo kao primer čitavom svetu. Svi putevi su nam otvoreni. Svakim danom se otvara sve više i više mogućnosti, koje samo treba da sprovedemo među nama, a zatim i širom sveta. Naše lično napredovanje i ispravka zavise od toga. Svako može svoj lični cilj da postigne samo ako je ostvario zajednički cilj. Ovo je jedinstvenost poslednje generacije. 

Svet se menja velikom brzinom i počinje da razume to da je dostigao stanje očaja, što nije bio slučaj pre šest meseci. Da li osećamo da se dovoljno brzo krećemo i da više razumemo, da bismo otelotvorili pravi oblik čovečanstva između nas i pokazali ga svetu? Naša grupa je mini čovečanstvo.  

Veza između nas mora da postane toliko ispravna i jaka da se ne bojimo nijedne epidemije ni virusa. Ništa nam ne može nauditi, ni ljudi, ni virusi, ni prirodne katastrofe, ukoliko se ispravno povežemo sa ispravnom namerom i izgradimo dobre odnose. Primer takve povezanosti biće najbolja i najefikasnija diseminacija u odnosu na čitavo čovečanstvo.



Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.