уторак, 10. новембар 2020.

KAO NOVI KORISNIK KUORA PORTALA, KAKO BI TREBALO DA SE NOSIM SA KOMENTARIMA MRŽNJE NA KUORI

 

„Kao novi korisnik Kuora internet portala, kako bi trebalo da se nosim sa komentarima mržnje na Kuori?“ 

Trebalo bi biti zahvalan na svim komentarima i odgovorima, jer ljude dotiče to što pišete. To znači da delite određeni nivo povezanosti, iako, za sada, to izgleda negativno.

Međutim, trebalo bi da pokušate da razumete zašto oni misle na način kako misle, a takođe i da se ne fokusirate na to ko jeste ili nije u pravu, već na ono što je konačna istina.

Istina je složen pojam, jer osoba može da misli i da veruje da je nešto istina, ali istraživanje izvora tog mišljenja moglo bi vrlo lako da otkrije da to zapravo i nije istina.

Zbog toga, mi treba da podržavamo jedni druge u isticanju iskrene potrage za istinom. Tada bi naša mišljenja imala manje značaja od pitanja o tome gde zapravo postojimo i šta bi nam se moglo dogoditi dok smo ovde.

To je zato što se danas nalazimo na klimavim temeljima, otkrivajući iz dana u dan koliko smo krhki. Nema razlike da li se radi o virusu korona ili bezbroj drugih zdravstvenih problema, o novcu, partnerskim odnosima ili nekoj nepredviđenoj katastrofi koja bi mogla da nas pogodi u bilo kom trenutku, jer današnji problemi mogu da pogode bilo koju osobu na bilo kom mestu, koje god bila rase, starosti, pola i staleža.

Našu sadašnju eru karakteriše sve veća globalna povezanost i međuzavisnost. Zato bi bilo pametno da ispitamo u kojoj meri smo mi  povezani i kako bismo povezanost mogli da ostvarimo na pozitivan način. Takođe, bilo bi pametno to da  damo prioritet skrutinizaciji koja je iznad bitke za to ko je u pravu ili ne, jer bitka za to koje u pravu jeste jedino na osnovi našeg trenutnog nivoa razumevanja sebe i sveta.

Takođe, bilo bi pametno da potražimo način kako da  svoj bes i optužbe ostavimo po strani  i pustimo da nas jednostavni zdrav razum vodi u neutralniju zonu u kojoj su naše personalnosti i osećanja sekundarni u odnosu na potragu za činjenicama o onome što se dešava u našem životu, svetu i prirodi. To bi bilo poput načina na koji i naučnici sprovode svoja istraživanja  lišavajući se  sopstvenog emocionalnog prtljaga.

Kada bismo mogli da podržavamo jedni druge i da svoj fokus usredsredimo na tu vrstu neutralnog smera, oslobađajući se tendencija da se pokolebamo na ovaj ili onaj način, tada bismo koračali putem koji je optimalnije usmeren ka istini.

Tako, ja svima nama želim da se uzdignemo iznad naših podela i razlika i da posmatramo naše okolnosti sa strane, koliko god je to moguće. Ako razvijemo uzajamnu podršku kako bismo na svoj život gledali sa neutralnog stanovišta iznad sopstvenih osećanja, tada ćemo biti u mogućnosti da energizujemo svoje živote ponovnim osećajem nade. Tada bi nam se otvorila nova i ujedinjena gledišta, i mi bismo videli da je zajednički cilj uvećanja ujedinjenja iznad mržnja i podela vredan za sve nas.



Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.