среда, 18. новембар 2020.

SVET POPLAVLJEN KOVID-OM 19

 

Link - World Flood: Covid-19

Svet poplavljen kovid-om 19

Čim nastane neki problem, bilo gde da se tada nalazimo, mi možemo da uđemo u arku, što je stepen Bina, i da se tamo sakrijemo. I, tada ne može ništa da nam  naštetii, jer stepen Bina je poput onoga kada je beba u materici majke, zaštićena sa svih strana. To je najsigurnije mesto.

Nakon što postignemo kvalitete Bina, možemo da dodamo našu želju zarad primanja i da tu počnemo da se razvijamo. Tada se arka postepeno pretvara u kuću u kojoj je i Svetlost Hohma, takođe.

Najsigurnije što možemo da uradimo u teškoj situaciji jeste da uđemo u arku. U bilo kojoj poplavi koja se dogodi u našem životu, velikoj ili maloj, moramo da se pridružimo takvoj grupi koja nam daje osećaj arke, što je Svetlost Hasadim, gde je sve zarad davanja. I, tada nije moguće da nam išta našteti, na bilo koji način. Možda poplava besni napolju, ali mi smo na sigurnom mestu, u materici majke, unutar arke, unutar Višeg.

Kad se sklonimo u vode Bina, Viši stepen nas štiti. Mi, poput embriona počinjemo da rastemo tamo, postajemo sve veći, a i arka raste zajedno sa embrionom. A onda je vreme da se rodimo, to jest da izađemo iz arke i nastavimo da rastemo izvan nje. O Noju je zapisano to da je uspeo, kada se vreme potopa završilo, da izađe iz arke i počne da gradi život iznova.

Ali, sve ovo će se dogoditi kasnije, jer su nas sada poplavile vode, i čitavo čovečanstvo mora da uđe u arku izgrađenu od ispravne povezanosti između nas i sila međusobnog davanja. Takva arka će nas zaštititi od svih nedaća.

Nažalost, čovečanstvo neće ući u arku niti će osetiti potrebu za tim ukoliko nema poplave, već jedino ukoliko ima udaraca, problema, straha od utapanja u vodama poplave. Poplava je Gevura koja se otkriva u Bina, ne ostavljajući nam drugog izbora nego da se sakrijemo od olujnih voda. A ovo je moguće jedino kroz povezivanje, jer to stvara pravi kvalitet Bina.

Poplava zapravo nije Bina, već Gevura koja se otkriva unutar Bina. I, mi pravimo obrnutu formu, to jest Bina izgrađenu na snazi jedinstva.

Tako, mi hoćemo da se sklonimo u desetku od besne poplave koja je oko nas. I, ukoliko desetku izgradimo na ispravan način, osetićemo to da nijedan neprijatelj neće biti u mogućnosti da nam se približi. A ako se u grupi dogodi neki neprijatan događaj, to znači da smo zanemarili izgradnju arke, koju smo morali stalno da jačamo, sve više i više. Naposletku, moraćemo da provedemo mnogo dana u vodama koje je donela poplava dok ne izađemo iz arke.

Mi možemo da se sakrijemo unutar arke zajedno sa svim svojim egoističnim željama: nepokretnim, vegetativnim, životinjskim i ljudskim, i da se zatvorimo unutar arke da bismo bili u zajedništvu. Iako bi svako hteo da proguta drugog, barka deluje na nas svojom snagom davanja.

Čitavo čovečanstvo sada mora da uđe u arku, što znači da mora da poništi svoj egoizam i da želi da se ujedini. Ovo je prva ispravka, što znači da gradimo arku u kojoj svi kvaliteti koji postoje u čovečanstvu mogu da postoje zajedno. A potop, olujne vode su otkrivanje snage zla u vodi. Od svih naših želja, kvaliteta i razmišljanja moramo da izgradimo stanje u kojem svi hoće da se približe jedni drugima, odnosno da se slože sa tim da žive na ovoj planeti bez ikakvog neprijateljstva.

Virus korona je poplava koja nas podstiče da gradimo arku na Zemlji, to jest odnos koji nas obavija i štiti. Svako se ljubazno odnosi prema drugima, i pri tom ne pokušava da ih pojede. Svi ulaze u istu arku i razumeju to da ne smeju da nanose štetu jedni drugima. I tako, svi bezbedno prolazimo ovu fazu koja se naziva „poplava“ ili virus korona.

Da smo unapred poslušali upozorenje Stvoritelja i počeli da gradimo dobre odnose, ne bismo morali da dostignemo takva kritična stanja kao što je pandemija virusa korona. I, udarci će biti sve jači i jači sve  dok ne počnemo da se ispravljamo.

Ako ne razumemo to da moramo da izgradimo prave odnose, tada će Viša Uprava i dalje uništavati sve veze između nas, sve naše poslove. Mnogi će morati da se utope u vodama poplave, a ostaće samo oni koji hoće da izgrade arku i sklone se u nju, to jest unutar grupe u kojoj bar ne nanose štetu jedni drugima.

Poplava odnosi sve što smo prethodno imali, ostavljajući nas u očaju i strahu od sila prirode. Ostavlja nam jedini izlaz: da gradimo arku i ništa drugo. Izvlači nam tlo pod nogama, čitav temelj, lišava nas mogućnosti da postojimo bez hrane, bilo materijalne bilo duhovne. Viša Sila, koja obično donosi ljubaznost i dobrotu, iznenada svaljuje poplavu na nas, zbog toga što smo suprotni njenoj dobroti. Tako, Viša Sila hoće da nas potopi.

Prema tome, svi ulazimo u arku i moramo tamo da ostanemo neko vreme, poput fetusa u vodi majke, dok tamo ne porastemo dovoljno da možemo da postojimo i izvan arke.



Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.