четвртак, 19. новембар 2020.

TAKO DOLAZI NOVI DAN

 

Link - So A New Day Has Come

Tako dolazi novi dan

Blagoslov je probuditi se ujutro s osećajem potpune praznine. Naravno, Stvoritelj je taj koji mi šalje ovo stanje jer nema ništa osim Njega. On hoće da skrutinizujem i proverim ko sam, zbog čega živim, zašto vredi da se živi.

Osećaj praznine, nedostatak ispunjenosti – sve su to znaci početka novog stepena. Na prethodnom stepenu postojao je Zivug de Hakaa (uparivanje udaranjem) i ispunjenje, ali sada započinje obrnuti proces i želja se prazni. Okružujuća Svetlost deluje na želju spolja i istiskuje iz nje svu Unutrašnju Svetlost, ostavljajući želju praznom.

Danas nema Unutrašnje Svetlosti koja daje životnu snagu, a Okružujuća Svetlost takođe nestaje. Proizlazi da  Svetlosti nema ni u sadašnjosti ni u budućnosti. Ako na ovom svetu neka osoba dođe u takvu situaciju, spremna je da sebi oduzme život. Kabalista, naprotiv, mora da bude srećan!

Ako nema Svetlosti u sadašnjosti i nema Svetlosti u budućnosti, to je znak da prelazim na sledeći stepen i da se suočavam sa novim stanjem, koje uvek počinje od potpune nule. Zato, moramo da zatvorimo oči, više se integrišemo u grupu i razmišljamo samo o povezanosti i ni o čemu drugom.

I, kao rezultat povezanosti, od Gore će doći nova Svetlost koja će početi da me ispunjava. Tada ću osetiti da sam se zaista podigao u novo stanje, u novi stepen i krenuo napred.

Napisano je: “I bi veče, i bi jutro, dan prvi". Dan ne počinje zorom, već počinje tamom. Prvo će biti veče, a tek onda jutro, i to jedan dan. I tako, doći će drugi dan, zatim treći, brojanje novog stepena uvek započinje od noći.

Praznina je pomoć od Gore. Stvoritelj mi daje osećaj tame kao da kaže: "Došlo je veče, nakon njega biće jutro, ovo je već novi dan!"

Moramo da vežbamo sebe tako da ujutro ustanemo sa osećajem tame i da se postepeno budimo, ulažući velike napore, tražeći razumevanje da bismo na lekciju mogli da dođemo s novom snagom. Tada će to uistinu biti novi dan.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.