субота, 10. октобар 2020.

LOKOMOTIVA


Link - The Locomotive

Lokomotiva

Svetska kabalistička grupa je ogromna duhovna sila, Kli. Da ne živimo u vreme poslednje generacije, mi bismo se, u skladu sa ovom silom, već odavno popeli na vrlo visoke stepene. Ali, činjenica je da za sobom treba da povučemo mnogo ljudi, upravo poput  lokomotive koja za sobom vuče čitav voz, desetine vagona; moramo da imamo dovoljno snage za sve njih. 

I, mi se trudimo da postignemo takvu povezanost među nama koja korespondira čitavom čovečanstvu. Nadam se da ćemo uspeti brzo da postignemo potrebnu silu koja može da ujedini čitavo čovečanstvo i da postepeno sve dovede u fazu konačne ispravke. 

Svetska grupa Bnej Baruh mora da povuče čitavo čovečanstvo za sobom u duhovni svet. U isto vreme, svaka manja grupa se brine o povlačenju ostalih manjih grupa. Svaka mala grupa ima svoj poseban karakter koji je razlikuje od ostalih, a to ukupnom radu dodaje ne samo snagu, već i kvalitet. 

Stvoritelj je ovo uredio na takav način da samo putem povezanosti među nama možemo da postignemo potrebnu snagu, ne samo kvantitativno, već i kvalitativno; stičemo specijalan kvalitet koji nam omogućava da povučemo sve za sobom.

Uostalom, čitavo čovečanstvo je jedna Kli, jedna duša u kojoj je jedna tačka primila želju za Stvoriteljem, i oseća silu koja je privlači. Sve ostale tačke, čitavo čovečanstvo, ne osećaju da su privučene ka Stvoritelju, ali su vezane za mene i dužan sam da ih povučem za sobom. 

Ovo sada može da nam izgleda kao težak teret, kao teret koji moramo da podnesemo. Ali, mi ćemo, time što se krećemo ka napred, razumeti da je to ono što daje zadovoljstvo Stvoritelju, i ukoliko osetimo da je On veliki, rado ćemo podneti ovaj teret i nećemo osećati nikakvu težinu. Naposletku, mi Stvoritelju donosimo radost precizno time što napredujemo, ne jedna grupa, već čitavo čovečanstvo. 

Upravo je to izvor Stvoriteljeve radosti. Tamo je koncentrisana sva želja za uživanjem, a mi smo samo Galgalta ve Einaim. I, AHAP, koji treba da povučemo, prima Svetlost Hohma i oslađuje Stvoritelja. Zato, mi ćemo postepeno uvideti to da uz pomoć čitavog čovečanstva možemo da damo zadovoljenje Stvoritelju. 

I, ako ne pripremimo sebe za to da treba da povučemo čitav svet za sobom, možda će nam biti oduzeta ova uloga. Ovde postoji rizik. Onda kada se osobi pruži neko zadovoljstvo u korporalnom životu, ona može da zaboravi na duhovno. Ukoliko osoba ne uloži mnogo više napora da postigne ispravku, ne uveri sebe, uz pomoć društva, da mora da stigne do ispravke, onda nema svrhe da ona postoji u duhovnom, i biva vraćena da postoji u materijalnom.

Nama je data šansa da postignemo stepen čoveka, da postanemo Adam, slični Stvoritelju. Biti sličan Stvoritelju znači povući čitavo čovečanstvo ka ispravci. Ovo je naš rad i zato smo nazvani slugama Stvoritelja. Ovo je vrlo visoka privilegija, specijalna i cenjena misija. Ali, ukoliko je osoba zanemari, onda biva uklonjena i zamenjena nekom drugom. 

Iz lekcije za lekcijom, iz okupljanja za okupljanjem, iz radionice za radionicom – sve ćemo više razumevati to da postoji ogroman broj ljudi, čitavo čovečanstvo, koje naša grupa mora da vodi. Tako, postepeno će postati jasno da smo mi lokomotiva koja vuče ka cilju čitav voz sastavljen od mnogih vagona. Sve će početi da se postepeno sabira u jednu sliku i da se ispoljava kroz osećaje. 

Sada još ne osećamo to da smo povezani sa čitavim čovečanstvom, ni to da imamo moć da sve povučemo za sobom poput voza koji juri na svom putu prema Stvoritelju. Moramo da tražimo od Stvoritelja snagu i primimo je kroz našu povezanost. Tako lokomotiva radi i tako može da vuče kola za sobom. 

Ovo stanje će postepeno postajati sve jasnije i nadam se da ćemo nakon praznika započeti drugačiju vrstu rada među nama, kao i u čitavom čovečanstvu. Tu povezanost ćemo početi da osećamo unutar nas, i, u skladu s njom, našu odgovornost i oblike rada.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.