петак, 24. јул 2020.

ZAVRŠNA ISPRAVKA JE NA PUTU!



Završna ispravka je na putu!

Već smo prošli kroz toliko različitih testova u našoj istoriji, i sada nam je preostalo samo još jedno posebno stanje: konačna ispravka. Moramo da otkrijemo ovo stanje konačne ispravke da vidimo da se ona ostvaruje ovde i sada u svemu što nam se događa.

Konačna ispravka je već u toku, stupila je na snagu, i mi smo u ovom procesu. Samo otvorimo oči prema ovome i nemojmo suditi tako uskogrudim, ograničenim, sebičnim pogledom šta je dobro, a šta loše za nas.

Proširimo svoju percepciju i pogledajmo šta Stvoritelj čini celom čovečanstvu. On ne uzima u obzir naš materijalni život, već gleda kako da ispuni sve nivoe želje, svu HaVaYaH, svu stvarnost u beskonačnoj meri.

To je kako treba da vidimo Njegov stav, da pokušamo da otvorimo svoj um, svoje srce, da vidimo da je sve ispravno načinjeno, u našu korist,  i da se to sve više i više otkriva. Pogledajte šta Stvoritelj čini! Otkriva Sebe u integralnoj formi širom sveta. Od stvaranja sveta to se još nikada nije dogodilo!

Čovečanstvo iz drevnog Vavilona je bilo rasuto po celoj zemlji, a sada nas Stvoritelj ponovno spaja u jednu porodicu, iako to čini putem udara. U stvari, ovaj udar nije tako strašan; više je psihološki. Pristupimo ovome svesno i sa razumevanjem, pokušajmo da opravdamo postupke Stvoritelja, da razumemo njihovu neophodnost kako bi postigli Njega. I, tada nećemo videti nikakav problem u onome što se događa.

Pokušajmo da ovaj proces vidimo na sledeći način. Stvoritelj nas postepeno, sa velikom pažnjom, usmerava ka ispravci i polako nam otkriva naše mane. To čini na globalnom nivou.

Ne razumemo šta nam se događa. Zapravo sada, za vreme pandemije koronavirusa, u svakome od nas se događaju unutrašnje promene. Ponekad čak možemo da primetimo kako se kod nas nešto menja: fizički, mentalno, psihološki, samo treba da budemo osetljiviji i suptilniji. Širom sveta svi se menjamo, čitavo čovečanstvo, od najrazvijenijih do najmanje razvijenih.

Viša svetlost utiče na nas, dolazi sve bliže i bliže kako bi se razotkrila u nama i moramo proći kroz ta stanja uz njenu pomoć. Moramo malo da patimo kako bi osetili da imamo zajedničku nevolju, jer u suprotnom ne možemo biti povezani. Udobnim životom ljudi se udaljavaju jedni od drugih, a zajednička nesreća ih zbližava. Zbog toga nas Stvoritelj okuplja s velikom pažnjom i ljubavlju. On nas ujedinjuje zajedničkom nesrećom, nečijom bolešću ili smrću.

Ali u ovoj situaciji, mi imamo vremena za razmišljanje, kako bi se iznutra menjali. Mudar čovek je onaj koji vidi buduću perspektivu, to jeste, novo stanje koje se rađa. Neophodno je da se  razume da nas sve to vodi u večno i savršeno, predivno stanje - u ispravnu međusobnu povezanost u kojoj će se Viša sila, polje Više svetlosti, otkriti i ispuniti naše umove i osećaje beskrajnim postignućem.

Uzdići ćemo se na nivo vere iznad razuma. I plačemo i krivimo Stvoritelja za ono što nam čini, jer posmatramo usko iz svog egoizma. Čini nam se da sve to nije dobro jer smo odvojeni od konačnog cilja i procenjujemo samo trenutno stanje. Moramo pažljivo da razmislimo o onome što nam se događa.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.