понедељак, 26. октобар 2020.

SUPTILNE JEDINICE ZA MERENJE MISLI

 

Link - Subtle Units Of Measuring Thought

Suptilne jedinice za merenje misli

Svi virusi su rezultat naših loših misli. Ali, ne postoje instrumenti sposobni za merenje ovakve veze, jer je to iznad naše obične fizičke percepcije. 

Postoji mnogo laboratorija i studija koje pokušavaju da razumeju vezu između duhovnog i materijalnog, ali to nije moguće. Naše dobre ili zle misli pripadaju ljudskom nivou jer se zasnivaju na našem egoizmu, na zloj inklinaciji. 

Recite mi koji uređaj može da se koristi za merenje egoizma osobe i sa čime on treba da bude povezan? Naravno, ne sa fizičkim telom, jer je ono samo biološka mašina koja izvršava naređenja. Sa srcem? Ali, srce je samo pumpa koju možemo zameniti i veštačkom pumpom. Možda sa mozgom? Takođe, ne.

Odakle mogu da se izvuku čovekove misli da bismo mogli da ih provučemo kroz uređaj i vidimo koje su misli dobre, a koje nisu, te im  je potrebna ispravka? Da li je to moguće? Možete da izgradite kardiogram, da izmerite frekvencije, električne procese u telu, ali nije moguće da procenite njihovu suštinu. Na kraju krajeva, to ne pripada materijalnom. Prema tome, nauka nije u stanju da dopre dovde. 

Kao studenti, mi smo imali časove na Institutu za ljudski mozak u Sankt Peterburgu. Tada sam čuo od šefa odeljenja, koji je bio poznati naučnik, da mi ne znamo gde su misli i želje neke osobe. 

Naučnici pokušavaju da pronađu ovu vezu, ali ona nas vodi od mozga do sfere koju mi nismo u stanju da opažamo. Tamo, izvan čoveka, nalaze se sve naše misli i želje. Ljudski mozak je modem koji povezuje duhovni prostor u koji se uzdižu sve naše misli i senzacije. 

U našem svetu je uobičajeno da se osoba identifikuje sa svojim životinjskim telom. Ali, proučavajući kabalu, mi gradimo duhovni Parcuf i uzdižemo se do vere iznad razuma. To više nije korporalno. Nauka o kabali povezuje čoveka sa njegovom istinskom esencijom, dok ga odvaja od korporalnog tela i tako ga pripaja duši. Prema tome, fizički svet nestaje iz naših senzacija, jer je taj svet imaginaran. 

Kada postignemo takvu vezu između nas da počinjemo da otkrivamo duhovne pojave, tada ćemo otvoriti knjigu Studija o deset Sefirot i moći ćemo da osetimo sve što je tamo napisano i da to čitamo kao kada muzičar čita note.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.