понедељак, 25. јануар 2021.

ŽEJA DA SE RAZUME SMISAO ŽIVOTA


Link - The Desire To Understaad The Meaning Of Life

Želja da se razume smisao života

Zarad toga da stvorenje realizuje Plan stvaranja, da se približi Stvoritelju, da otkrije Njega i da s Njim bude u uzajamnoj usklađenosti, zadovoljstvu i povezanosti, ono mora da prođe kroz nekoliko akcija.

Prva akcija je da otkrijemo da postojanje u jednostavnom egoizmu, što je kada od Stvoritelja primamo samo nešto malo i korporalno, nas ograničava. To su mali užici u hrani, seksu, porodici, bogatstvu, slavi, znanju. I to je sve.

Ljudska i društvena evolucija za posledicu ima to da smo stigli u stanje u kojem nam takva ispunjenja više ne odgovaraju. I, tada se javlja žudnja za još nečim, želja da razumemo zbog čega smo stvoreni.

Tada, kada više ne možemo da ispunimo sebe i uživamo u egoističnim užicima ovog sveta, počinjemo da pitamo: „Šta je smisao mog života? Zašto postojim?” Mnogi ljudi danas postavljaju ova pitanja. Zato je depresija tako česta. Ali, u principu, ovo nas tera da razmišljamo o stvarnom smislu života i da razumemo da se on ne sastoji samo od uživanja u okviru našeg života. Postoji i nešto više od toga.

Ta žudnja za još nečim javlja se u nama nakon što smo prošli sva razdoblja razvoja u našem svetu i došli do kraja našeg zemaljskog razvoja.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.