петак, 29. јануар 2021.

KA NEOGRANIČENOJ PERCEPCIJI

 

Link - Toward Unlimited Perception

Ka neograničenoj percepciji

Pitanje: Kažete da Viši svet ne može da se otvori jednoj osobi. To znači da on nije savršen, ali duhovni svet jeste savršen. U čemu je ovde kontradikcija?

Odgovor: Ne, ovo nije kontradikcija. Zapravo, duhovni svet se otkriva osobi u njenom ispravnom osećaju. U našem svetu, osećaj koji osoba ima je egoističan, zatvoren i ograničen. Otuda, mi jednostavno nismo u stanju da upijemo čitavu, ogromnu sliku prirode.

Mi moramo da načinimo tako da naša percepcija bude  neograničena, a za to je potrebno da naučimo da izađemo iz sebe. Izlazak iz sebe se sprovodi u grupi, u kojoj svako može da se ujedini sa drugima i tako stvori u sebi neograničenu želju za ispunjenjem, u kombinaciji s drugima.

Kada je osoba u stanju da, kroz ujedinjenje s drugima, proširi svoje želje i sposobnosti na račun njih, ona istovremeno postaje stvaran organ percepcije duhovnog prostora, budući da taj organ nije ograničen ni u jednom tro-osnom vremenskom okviru. To jeste, to je u potpunosti n-dimenzionalni prostor. Ali, kako da to  počnete da percipirate? Da biste to načinili, potrebno je da se prilagodite, promenite.

Ovde nastaje problem. Mi moramo da radimo na sebi da bismo izgradili takav osećaj za percipiranje okoline koji neće uneti greške na strani osobe koja percipira, već će se u njenim osećajim apsolutno ispravno selektovati: predmet  percepcije osobe i ono što ona percipira.

Drugim rečima, treba da dostignemo takav nivo percepcije gde će naš osećaj i osećaj sveta oko nas biti isti, jednaki. Za ovo morate veoma naporno da radite na svom egoizmu, da izađete iz njega i da se uzdignete iznad njega.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.