уторак, 5. јануар 2021.

SKRIVENOST JE MESTO ZA OTKRIVANJE AKCIJE POVEZIVANJA

 

Link - Concealment Is A Place For Revealing The Actions Of Connection

Skrivenost je mesto za otkrivanje akcija povezivanja

Mi moramo stalno da skrutinizujemo tamo gde skrivenost deluje. Naposletku, čitav naš svet je skrivenost Više sile, sile povezanosti i jedinstva, koju treba da otkrijemo.

Otkrivanje Stvoritelja nije ništa drugo do otkrivanje jedinstva, povezanosti, prisnog odnosa, ljubavi, povezivanja razbijenih komadića zajedničke duše i želje za tim da ih približim sebi, kao i da se oni međusobno približe.

Ovde imamo akcije koje osoba izvršava u odnosu na sebe i akcije koje osoba izvršava u odnosu na druge ljude, tako da se ona i integriše sa svima i razvija. Kao rezultat, svi razumeju to da je osoba glasnik Stvoritelja. Kroz ovaj rad, služeći drugima kao primer povezanosti i pomažući im da se približe, ona  izvršava ispravku stvaranja.

Svet je ušao u eru ispravke, što je postalo jasno na početku pandemije virusa korona. Postepeno postaje sve očiglednije to da povezanost jeste jedino što je našem svetu potrebno. S jedne strane, sva stanja kroz koja prolazimo skrivaju od nas silu povezanosti, a s druge strane ta stanja otkrivaju potrebu za silom povezivanja. Na taj način postepeno otkrivamo Stvoritelja.

Ne treba da čekamo na to da se Stvoritelj sam otkrije. Ova sila povezanosti može da se otkrije jedino ako mi sami pripremimo platformu za to, uspostavimo mesto na kojem treba da se otkrije, kao što se kaže „Vi ste načinili Mene”.

Napisano je: „Pomogoše svakom svom prijatelju”, to jest, svako pokazuje drugima koliko mu je stalo do povezanosti i koliko žudi za njom. Čim postignemo neki osećaj jedinstva, on odmah nestaje i pretvara se u još veću razdvojenost od one kolika je prethodno bila, da bi nam pružio priliku da se još jače povežemo. Na taj način mi možemo brzo da prođemo kroz sva ova stanja, kroz stalna pokretanja i zaustavljanja, tako što ćemo prikupiti sva odvajanja i povezivanja, i doći do kraja ispravke.

Za ovo nije potrebno mnogo reči; svako treba jedino da radi svoj unutrašnji rad. Zbog toga se rad kabaliste naziva skrivena Tora, jer to drugima nije vidljivo. Međutim, kabalista pokušava da se u svakoj situaciji ponaša kao da se pred njim otkriva Stvoritelj.

Mi, poput vrednih mrava, moramo stalno da budimo svoje prijatelje da bismo tražili svaku moguću priliku da se još više povežemo jedni s drugima. Tako ćemo otkriti mrežu naše povezanosti, Božansko (Šehina), i početi da radimo organizovano, i da vidimo ono što svako od nas radi da bi svakoga povezao u ovo zajedničko polje, u sistem Adam HaRišon.

Najvažnije je to da se skrivenost tretira kao mesto za otkrivanje akcija povezivanja.

Zamislite sebe u svetu u kojem sila prirode, koja se naziva povezanost, postoji između svih delova stvaranja; povezuje atome, molekule, žive organizme, nežive materije, biljke, životinje, ljude, gasove, tečnosti i čvrste predmete. Sve je to povezano jednom silom, i ljudi su, svojim unutrašnjim, takođe međusobno povezani.

Mi hoćemo da otkrijemo ovu silu opšte povezanosti. Ništa drugo nam nije potrebno. Ako započnemo da otkrivamo ovu silu koja povezuje sve delove stvarnosti, razumećemo generalni zakon po kojem čitav univerzum funkcioniše i kroz kakva stanja prolazi: šta je bilo, šta je sada i šta će biti.

Mi ćemo moći, u skladu s našom povezanošću, da utičemo na brzinu razvoja čitavog stvaranja i da to vidimo kao jedan jedinstven sistem, koji je sve zdraviji i ljubazniji, dobar za svakoga, gde svako dobija energiju i snagu. 

Sve ovo zavisi jedino od otkrivanja povezanosti između svih delova, i za to smo mi odgovorni. Svet će svakoga dana izgledati sve više podeljen, usitnjen i razbijen. I, ovo je tako da bismo mi mogli da svetu pokažemo načine povezivanja do najviše tačke povezanosti, što je ljubav.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.