среда, 16. септембар 2020.

PIRAMIDA UZAJAMNE GARANCIJE



Piramida uzajamne garancije

Svi problemi i nevolje u ovom svetu su rezultat otkrivanja nedostatka uzajamne garancije (Arvut), nedostatka koji se povećava. Iz ovog razloga, potrebno je da naše ponašanje bude ispravno, da se vratimo makar i našoj običnoj materijalnoj povezanosti i uzajamnoj garanciji. 

Kršenje zakona o uzajamnoj garanciji na biološkom, životinjskom, vegetativnom ili društvenom nivou jeste uzrok svih bolesti. 

Postoje mnogi nivoi poštovanja zakona uzajamne garancije, ali najviši nivo je ljubav prema bližnjem kao prema sebi samom. U fizičkoj i hemijskoj formi, supstance se vezuju zajedno, a na višim nivoima, misli i želje ljudi povezuju se zajedno. U savršenom sistemu, što je univerzum, sve galaksije su povezane jedna s drugom, odnosno sve zavisi od uzajamne garancije. 

Piramida uzajamne garancije uključuje u svojoj osnovi neživi nivo, zatim vegetativni, živi i, iznad svega, ljudski nivo. Ako mi, budući da smo iznad prirode, na vrhu piramide, ispunimo uslov uzajamne garancije (Arvut) u svojim željama i mislima, u svom umu i srcu, to će uticati na sve nivoe ispod nas. Ovo će smiriti celu prirodu i vratiti je u njen integralni oblik. 

Priroda će početi da se ponaša prema zakonu uzajamne garancije između svih svojih delova i u svim sferama. I tada, naravno, nećemo imati nikakvih zdravstvenih problema u porodici, ljudskom društvu, pa čak ni u okruženju.

Nije moguće popraviti životnu sredinu tako što ćemo sagorevati manje nafte ili preduzimanjem drugih zaštitnih mera, već samo primenom zakona o uzajamnoj garanciji na vrhu piramide gde se mi nalazimo. Radeći ovo, obavezaćemo svu prirodu ispod nas da se vrati u ravnotežu, reciprocitet i harmoniju. 

Akcija fizičkih sila ili interakcija hemijskih elemenata prema njihovim valencijama, prema broju elektrona oko atoma, koji se vezuju i grade nove elemente - sve su to zakoni uzajamne garancije, koji se otkrivaju u različitim oblicima. Svi zakoni prirode su manifestacija jednog globalnog zakona. 

Čak i zakoni međuljudskih odnosa, psihologija i društveni život jesu deo detaljnog objašnjenja istog globalnog zakona uzajamne garancije, koji moramo u celosti da ispunimo kako bismo otkrili svoju vezu sa Stvoriteljem u okviru ovog zakona. Radeći ovo, mi Stvoritelju dodajemo svoj deo, a On nama dodaje Njegov, i mi postižemo stanje „On i Njegovo ime su jedno“.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.