понедељак, 21. септембар 2020.

AKO SAMO ŽELIMO DA ŽIVIMO



Ako samo želimo da živimo

Svet je već prošao sve pripremne faze: i ultradesničarski i ultralevičarski režim i došao do potpune konfuzije i nerazumevanja. Niko ne zna šta dalje da radi, i ovde se sada otkriva direktan put.

Tokom istorije čovečanstva, na putu evolucije, smišljali smo gde da idemo: levo ili desno. Ali na kraju, vidimo da nam nije preostalo ništa, u ćorsokaku smo po pitanju svih oblasti: ekologije, ljudskog društva, obrazovanja, čitavog našeg života.

Isprobali smo sve metode i uverili se da nije preostao nijedan metod ili program kojim bismo mogli da napredujemo. Ne postoji ništa što bi privlačilo spreda ili guralo otpozadi. Nije nam jasno šta da radimo.

Na ovom mestu, otkriva se metoda nauke o mudrosti kabale koja nam objašnjava da smo u takozvanoj poslednjoj generaciji upravo zato što smo već iskusili sve puteve. Probali smo da koristimo svoj egoizam i na desnoj i na levoj strani, sve u egoističnoj formi. 

Uronjeni smo u svoj egoizam i možemo u njemu ili primati ili davati. Ali obe ove akcije, proizvedene u egoizmu, dovode do uništenja: i u slučaju primanja - kao u nacističkoj Nemačkoj, i uz davanje - kao u komunističkoj Rusiji. Već smo potpuno iscrpeli ove egoistične forme, i desno i levo. I, ništa drugo nam nije preostalo. 

Sada treba samo da se uzdignemo na drugi sprat, do onoga što se naziva vera iznad znanja, do sile davanja, umesto do sile primanja. Već smo do kraja iscrpeli ovu silu primanja pokušavajući da pronađemo načine razvoja. Ne postoji način da se dalje razvijamo u egoizmu. Na ovom egoističnom planu nema više šta da se uradi; svi pokušaji će nas odvesti do novog uništenja. 

Čak i ako ništa više ne uradimo, već smo uradili toliko toga lošeg za našu planetu da ćemo neizbežno i dalje kliziti sve niže i niže, čak i da ništa više ne naštetimo. Preostalo je još nekoliko decenija i život na Zemlji biće završen. 

Ljudski egoizam se može ispraviti jedino metodom kabale uz pomoć sile primljene od Gore, koja nas uzdiže iznad našeg egoizma. Tako gradimo pravu vezu među ljudima. U Nemačkoj su to želeli da urade na svoj način, u Rusiji na svoj način: jedni na desnoj strani, drugi na levoj strani. Oba pokušaja rezultirala su uništenjem.

Sad je pitanje: šta da radimo? Da se uzdignemo na duhovni nivo, iznad egoizma, i počnemo da radimo zarad davanja - čovečanstvu preostaje jedino ovaj način. Uzdići se na duhovni nivo znači činiti sve za dobro ljudi.
 
Ne možemo više da koristimo svoj egoizam. Svi ljudi moraju da razumeju, osete i izvuku zaključke iz svojih života, da nas upotreba egoizma uništava na nepokretnom, vegetativnom i životinjskom nivou, u polju ekologije i na ljudskom nivou u sferi društva.

Drugog izlaza nema. Jednostavno, ako želimo da živimo, onda više ne možemo da se ljuljamo ni levo ni desno, već moramo da se uzdignemo iznad svoje prirode.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.