недеља, 12. јул 2020.

MATERINSTVO - POSEBNA SNAGA U PRIRODI



Materinstvo – posebna snaga u prirodi

Pitanje: Znamo da materinstvo iz temelja menja život žene. Ali koji se to novi procesi odvijaju u ženi koja će uskoro postati majka, i na šta ona mora da se pripremi?

Odgovor: Buduća majka postepeno prelazi iz sistema „pojedinac“ u sistem „simbioza s budućim čovekom“. Ako se pre osećala poput pojedinca i bila povezana jedino sa svojim domom, roditeljima i suprugom, sasvim drugačije percipira sebe nakon što rodi dete. Tada ona oseća povezanost sa svojim detetom, a koja joj je prethodno bila nepoznata, i to je sada je „obavezuje“ na brigu i od nje zahteva punu pažnju. Žena oseća da na svetu nema ništa važnije.

U parkovima možete da vidite mlade žene koje šetaju gurajući kolica i razmjenjuju ideje. Svaka pazi na svoju bebu da joj nešto ne zatreba. Mada bebi nije potrebno toliko pažnje, majčinska priroda obavezuje ženu da stalno brine o njoj.

Prirodna sila koja se nakon rođenja deteta budi u ženi je ogromna. To proizvodi život i razvoj, ljubav i brigu. Nema snažnije sile od veze majke sa svojim detetom. Majka odlaže da zadovolji svoje lične želje, jer oseća koliko dete zavisi od njene brige.

Morali bismo da upotrebimo sličnu silu da bi se čovečanstvo dovelo u sklad s prirodom. Pozitivan napredak čovečanstva zavisi od takve sile i ona bi omogućila bolju budućnost. U nama je, naravno, ta sila prisutna, čak iako je svi ljudi ne osećaju jasno. 

Da bismo stvorili svet u kojem sva deca imaju lepu budućnost, treba još je puno toga da se uradi: moramo u našem društvu da pazimo na sistem međusobne brige, saosećanja i ljubavi – majčinstvo – da sva deca odrastaju i da se u njima razvije ono što je najbolje – okolnost o kojoj sve majke sanjaju.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.