петак, 11. децембар 2020.

DVE UPRAVE: NEBO I ZEMLJA

 

Link - Two Governances: Heaven And Earth

Dve uprave: Nebo i zemlja

U svetu postoje dve uprave: Uprava Neba i uprava zemalje. Čovek radi sa strane prirode i time razvija program evolucije, kao što je planirano: „u svoje vreme”, a taj program vodi svakoga, isto tako i sve zajedno, ka unapred određenom stanju. Kao rezultat, ove dve sile – dobro i zlo – moraju da se ujedine, da jedna drugu nadopune, i da nam Stvoritelja otkriju u potpunosti. 

Viša Sila je stvorila dobro i zlo, i utisnula ih je u stvorenje. I, dobro i zlo moraju sada da se ujedine, da bismo Stvoritelja otkrili unutar tog jedinstva. Ovo je plan Uprave Neba, i on će sigurno biti ostvaren; u to nema sumnje.

Priroda će nas brutalno gurati ka ovoj ispravci. Dinosaurusi koji su izumrli, erupcije vulkana, cunami talasi, ratovi, sve ovo pokazuje da priroda sprovodi, i to bez ikakve milosti, program Uprave Neba, i bez obzira na to što našem egoizmu to uzrokuje patnju.

Ali čovek, kao najrazvijeniji deo prirode, ima priliku da se upozna sa ovim procesom, sa programom stvaranja i njegovom svrhom, i da, u implementaciji toga, Stvoritelju postane pomoćnik. U takvom slučaju, on će zaista biti nazvan „čovek”.

Ukoliko osoba preuzme kontrolu i stremi ka tome da postane poput Stvoritelja, ona ubrzava razvoj i smanjuje patnju. Ali, ona to ne pokušava zbog koristi za sebe, već jedino da bi podržala program stvaranja, i da svima dokaže to da je Stvoritelj pravedan, i da Njega opravda u svemu.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.