четвртак, 24. децембар 2020.

TAMA JE NAJDUBLJA PRE ZORE

 

Link - Darkness Is Deepest Before Dawn

Tama je najdublja pre zore

Objavljena vest (Žurnal, irska internet publikacija): „Ubica Džona Lenona [Mark Čepmen] izvinjava se  Joko Ono za svoj 'gnusni čin'...

„Tokom saslušanja [za uslovni otpust] Čepmen je rekao da je Lenona (40) ubio zbog „slave“, i priznao da zaslužuje smrtnu kaznu.

„Samo želim da ponovim da mi je žao zbog zločina koji sam počinio“, rekao je. ‘Nemam opravdanje. Ovo je bilo za moju slavu’...

„Rekao je: ’Na njega sam izvršio atentat, da upotrebim vaš izraz, jer je bio veoma, veoma, veoma slavan i to je bio jedini razlog, a ja sam veoma, veoma, veoma, veoma mnogo tražio slavu, veoma sebično“.

Pitanje: Kako je moguće to da je njegova želja da bude, kako je rekao, „veoma-veoma- veoma-veoma” poznat bila iznad svega ostaloga, iznad života i smrti?

Odgovor: To je bio najlakši način da postane poznat. I, on je to postao tako što je primio tuđu nagradu. Lenon se uzdigao toliko da je postao poznat i svi su ga poštovali. A ovaj mladić je u jednom trenu pritisnuo obarač i ubio Lenona, i istog trenutka stekao je istu količinu slave.

Pitanje: A šta je sa njegovim životom? Nakon takvog čina više nema života. Suočio se s doživotnom kaznom.

Odgovor: Da je nastavio da bude ono što jeste, s njim se ništa ne bi dogodilo. Ali, sada je poznat svuda.

Komentar: Kakav ego postoji u nama! U njemu je večnost!

Moj odgovor: Svakako.

Pitanje: Tako, ego se sveo na slavu iznad svega drugog?

Odgovor: Mladić se popeo na Lenonov nivo.

Pitanje: Znači, da se bez ikakvog napora, talenta ili bilo čega drugog popeo na Lenonov nivo? Da li je to prirodna ljudska želja ili je to ipak posebna želja?

Odgovor: Ne. Ovo je specifična osoba koja jednostavno ne razume, ne može da nađe drugi način da učini nešto sa sobom, da se uzdigne iznad drugih, osim da to radi na tako poseban način.

Razumem ga. Šta drugo može da učini ako u njemu govori glas da jednostavno mora da bude barem toliko poznat koliko i Lenon.

Pitanje: Šta bi bilo ukoliko bi ta osoba imala trunku razmišljanja o smislu života, da li bi izvršila ovaj čin?

Odgovor: Naravno da ne bi. Zašto žrtvovati svoj život? Služiti kaznu 40 godina? Gde je smisao u tome?

Pitanje: Otuda, sve što čovečanstvu zapravo nedostaje jeste mali zrak Svetlosti u ovom mračnom kraljevstvu, da li je tako?

Odgovor: Da. Mislim da ćemo malo-pomalo nadvladati tu glupost.

Pitanje: Zašto Stvoritelj ne bi samo malo odškrinuo prolaz za ovu Svetlost?

Odgovor: To je zabranjeno. On to ne može da učini. Stvoritelj nema pravo na to! U suprotnom, prekršio bi ovaj temeljni zakon prirode da je egoizam sasvim suprotan Njemu!

Pitanje: Šta nam daje ovaj zakon?

Odgovor: To da čovek može da postane jednak Stvoritelju, na kraju svoje ispravke. Drugačije ne može.

Pitanje: Da li će ga Stvoritelj na taj način sprečiti? Ili će osoba tragati za ovim zrakom Svetlosti i stalno juriti za njim?

Odgovor: Da. Zapravo, možda bi bila u stanju da postigne nešto između. Ali, osoba mora da postane jednaka Stvoritelju, slobodna u svojim ispoljavanjima, i da kroz slobodan izbor izabere upravo sličnost Stvoritelju, i da sličnost sa Stvoriteljem postigne usprkos svim problemima, specifično uprkos svim problemima, kroz osamostaljivanje, to jest kroz formiranje druge slike Stvoritelja, i to iz svih zakona i kvaliteta svemira.

Ako bi Stvoritelj to činio – tada u tome ne bi bilo smisla! On nema pravo da se meša, niti da išta menja u tim uslovima.

Pitanje: Da li će nam uskoro doći potpuna tama?

Odgovor: Da, naravno! Najdublja tama će nastupiti pre konačne ispravke.

Pitanje: Pre uzdizanja?

Odgovor: Da. To još nismo videli.

Pitanje: Znači, ovo još nije konačno?

Odgovor: Ne. Biće opšteg besa. Kao što je napisano, svi narodi će se podići protiv Izraela, i tako dalje. Samo užasne stvari.

Komentar: Govorite „užasno“ i „bes“, a opet i dalje imate neku unutrašnju radost.

Moj odgovor: Osećam radost jer je ovo neophodna faza koju moramo da prođemo, a možemo prilično dobro da je prođemo tako što postavimo Svetlost nasuprot tami. A onda će to zaista biti sjajan podsticaj ka napred.

Pitanje: Šta će čovečanstvo morati da uradi ukoliko sada počne da oseća potpuni haos i tamu?

Odgovor: Prvo, moramo da se uzdignemo na taj nivo. Potpuni haos i tama neće se otkriti ukoliko budemo u stanju da podstaknemo Svetlost da neutrališe ovu tamu.

Pitanje: Znači, Stvoritelj šalje samo ono što možemo da nadiđemo? Hoćemo li biti u stanju da to nadiđemo  i ponovno stanemo na noge?

Odgovor: Naravno. Ali, u međuvremenu vidite da to nastavlja da vuče. Što više budemo govorili svetu o tome šta se događa i šta treba da radimo, to će se pojavljivati više problema ​​i brže ćemo ih rešavati.

Pitanje: Zašto onda neprestano govorite svetu da se opameti? Ne treba da dođe k sebi, neka se spusti u potpunu tamu.

Odgovor: Na ovaj način će biti spušten tamo. Što više znamo, to ćemo brže stići tamo. Ali, mi moramo  da prođemo kroz ovo.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.