уторак, 22. децембар 2020.

KADA ĆE SE ODRŽATI OLIMPIJSKE IGRE?

 

Link - When Will The Olympic Games Take Place?

Kada će se održati Olimpijske igre?

U vestima (BBC Njuz):

Olimpijske igre u Tokiju, koje su odložene,  održaće se sledeće godine “s KOVID-om ili bez njega”, kaže potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta”.

„Džon Kouts* je potvrdio... da će Olimpijske igre započeti 23. jula sledeće godine, i nazvao ih je ’Igre koje su pobedile KOVID'“.

*potpresednik MOK-a i predsednik Australijskog olimpijskog komiteta

„Prvobitno je trebalo da započnu u julu 2020. godine, ali su odložene zbog straha od KOVID-a 19”. 

„'Ove Igre će i te kako biti one koje su pobedile KOVID, svetlost na kraju tunela’“.

Pitanje: Šta mislite o Koutsovim tvrdnjama?

Odgovor: Šta bi trebalo da kažem? On mora da pokaže svima da Igre inspirišu i pokreću prema takvom cilju kakav je izgradnja, itd. Napred!

Pitanje: Znači li to da oni ne osećaju razlog zašto  je virus došao?

Odgovor: Oni ne osećaju čak ni to koliko su slabi.

Komentar: Osećaju da su jaki.

Moj odgovor: A stajaće i plakaće poput male dece koja traže mamu.

Pitanje: Da li je to mesto ka kojem nas KOVID 19 vodi?

Odgovor: Da, i mnogo više od toga.

Pitanje: I, svi ćemo se osećati tako kao da smo krpe?

Odgovor: Da, kako drugačije? Tek tada ćemo početi da slušamo.

Komentar: Ali, ono što svuda vidimo je suprotna reakcija: pobedićemo virus; naći ćemo vakcinu...

Moj odgovor: Pogledajte način na koji odgajate decu. Dovedete ih u takvo stanje u kojem razumeju da ste im potrebni! Tada im kažete šta treba da rade, i budući da nemaju izbora, oni vas slušaju. Dete plače, ali i dalje radi ono što treba, jer razume da nema drugog izbora. Na tome se gradi generacija sebičnih.

Pitanje: Da li to znači da stalno živimo u stanju u kojem je Stvoritelj iznad nas i mi smo unutar Njega, i On nas vodi s jednog mesta na drugo?

Odgovor: Da.

Pitanje: Tako živimo kroz istoriju i tako nastavljamo da živmo i sada. Da li će se Olimpijske igre održati ili ne, šta mislite?

Odgovor: Ako se budemo ispravno ponašali, one će se održati, a ako se budemo loše ponašali, neće.

Pitanje: Koju biste molbu uputili Višoj sili u ime Međunarodnog olimpijskog komiteta? Jako bismo voleli da se Igre održe, šta bi trebalo da napišemo?

Odgovor: Napisao bih: „Dotaknite navijače tako  da oni razumeju to da je potrebno da postanu mudriji da bi razumeli uslove pod kojima se igre mogu održati“.

Istinske Olimpijske igre su one Igre kada, barem dok one traju, mi prekidamo međusobnu mržnju i odbijanje koje osećamo jedni prema drugima.

Pitanje: A da li je potrebno to da tako osećamo i pre Igara da bi one mogle da počnu?

Odgovor: Da, hajde da se za to pripremimo tokom godine koja dolazi.

Pitanje: Da li će ovo biti priprema za Olimpijske igre?

Odgovor: Da.

Pitanje: Da li možete da zamislite to da bi Međunarodni olimpijski komitet napisao takvu molbu Stvoritelju?

Odgovor: Trebalo bi da započnu time što bi zaustavili sve vojne operacije širom sveta tokom ovog perioda.

Komentar: Ovo bi mogao da bude dobar poziv čovečanstvu.

Moj odgovor: Znamo da će se istinske Olimpijske igre dogoditi tek onda kada čovečanstvo bude htelo da barem na neko vreme okonča sve ratove, sukobe i borbe, i kada bude htelo da učestvuje u ispravnoj borbi, i to ne tako što će koristiti razne vrste virusa i zabranjenih stimulusa, već da svoju brigu izražava direktno, otvoreno, racionalno i iskreno.

To bi bilo divno! Međutim, da bismo to uradili moramo potpuno da promenimo svoj pristup Igrama, svetu, ratu, svemu.

Kakve bi to Igre danas mogle da budu bez raznih stimulusa? Ko bi se danas takmičio bez takvog dopinga? Danas čitav niz laboratorija i ustanova radi za to da sportisti obezbedi tabletu kojoj, s jedne strane, neće biti moguće ući u trag, a koja će mu, s druge strane, pomoći u tome da ima bolji rezultat, čak i ako od toga kasnije može i da umre. Da li su to igre? To je odvratno.

Pitanje: I, da li je to razlog što nam se ne dozvoljava ni da se primaknemo igrama, jer to više nisu igre, i više nisu Olimpijske igre?

Odgovor: Da, pa čak i izjava Džona Koutsa da će se „nastaviti iduće godine ’s KOVID-om ili bez njega ’... ovo će biti Igre koje su pobedile KOVID!“ Kako je to moguće? S čim ovde imate posla!? Niste čak svesni veličine samih Igara, ni Igara kakve bi one trebalo da budu, ni činjenice da su one zapravo iznad ljudske prirode.

Olimpijske igre su nam date da bismo čoveka podigli iznad njegove sklonosti da se takmiči, tako da zapravo pobede prijateljstvo i ispravan odnos jednih prema drugima. Međutim, ovde je sve izgrađeno na suprotnoj ideji. Pogledajte mržnju koju prizivaju sve nacije pre Igara. Dobro je što se ove Igre ne održavaju.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.