субота, 12. децембар 2020.

JEDINSTVENI NIVO PONIŠTAVANJA

 

Link - Unique Level Of Annulment

Jedinstveni nivo poništavanja

Pitanje: Recimo da sam ja ministar zdravlja, a Vi ministar finansija. Za sat vremena moramo da donesemo odluku o tome da li ćemo staviti državu u karantin ili nećemo. Jasno je da ćemo imati različita mišljenja. Otuda, da li bi trebalo da Vi poništite svoje mišljenje, a ja svoje?

Odgovor: Ne. Niko od nas ne može da poništiti svoje mišljenje. To ne bi donelo ništa dobro. Ovde treba da stvorimo potpuno drugačiji sistem odlučivanja, ali da to svakako ne bude iz kabineta ministara.

Moramo da okupimo grupu koja hoće da se uzdigne iznad egoističnih mišljenja ministara. Ne da stanemo na stranu jednog ili drugog egoiste, već da se uzdignemo iznad njih. To je moguće jedino kada se svako od nas poništi pred drugima.

Za to je dovoljna desetka (Minijan). Ukoliko svako od tih deset počne da se poništava u odnosu na druge, onda možemo da osetimo zajednicu, da osetimo šta znači to da smo sami sebe poništili.

Ova tačka poništavanja biće polazna tačka našeg duhovnog razvoja, što je temelj stepena Bina – stepena novog znanja. S tim treba da počnemo.

Pitanje: Da li to znači da, čak i ako popustimo jedni drugima i nađemo nešto na sredini, ni mi nećemo stići nigde? Da li je rešenje na nekom drugom nivou?

Odgovor: Da. Nažalost, taj nivo još nije jasan, zbog toga što je zaista poseban i jedinstven.

Komentar: Da li govorite o osećajima koje nije moguće razumeti?

Moj odgovor: U ovom slučaju, čovečanstvo će morati malo više da pati pre nego što ljudi zatvore oči i prihvate taj osećaj od onih koji ga već imaju.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.