четвртак, 16. април 2020.

BELEŠKE SA JUTARNJE LEKCIJE - U VEZI SA MATZA (BESKVASNI HLEB)



12.4.2020. – Beleške sa jutarnje lekcije
RABAŠ, "U vezi sa Maca (beskvasni hleb)"

Priroda i dalje vrši pritisak na nas. Stvoritelj ima plan, programe, svrhu i pritisak dolazi nemilosrdno. Pod pritiskom smo da bi nas inspirisao na akcije na koje nismo navikli. Ovakvi postupci su pritisci prirode, a njihova je svrha da nas dovede u red i ispravnu povezanost. To ćemo početi da vidimo u svemu što nam se događa, i to ćemo brzo otkriti.

Sam virus neće nestati, neće se povući. Počećemo da osećamo veći pritisak u kvantitetu, a naročito u kvalitetu. Moraćemo da razumemo da je sve ovo Stvoriteljev način razgovora sa nama. Ovo nije puki pritisak slepe prirode, kako misle biolozi i lekari. Umesto toga, moramo da pokušamo da u okviru pojave virusa vidimo ruku Stvoritelja koja nas vodi

Ne smemo da razmišljamo o udarima, već o njihovom Izvoru, i to da nije u pitanju premlaćivanje, već ispravljanje odnosa, kako bismo davali.

Ne odupirite se povezivanju s prijateljima i ne razmišljajte kako da izbegnete pritiske, radije opravdajte Stvoritelja, složite se s Njim i nastavite s ovim postupkom ispravke, sa stavom „samo zajedno“. To je trend koji moramo svakodnevno da vidimo kako bismo otkrili Stvoritelja.

Ako ne možemo da postignemo povezanost među nama u grupi, nećemo postići ni povezanost sa Stvoriteljem, jer kao što je napisano: od ljubavi prijatelja do ljubavi prema Stvoritelju. Sve dok to radimo, nećemo promašiti cilj. Zato ne treba da prestanemo da radimo na povezanosti, bez obzira na to koliko dugo, čak i ceo dan... to je način na koji prelazimo od kontrole Faraona do kontrole Stvoritelja, od namere da primimo za sebe, do namere da primimo zarad drugih. Moramo da poguramo sebe da ispravimo nameru kroz svoj rad u grupi. 


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.