субота, 25. април 2020.

PRIRODA NAM SE OBRAĆA PUTEM KORONAVIRUSA

   

Priroda nam se obraća putem Korona virusa

Priroda nas podstiče, uređuje odnose među nama i uopšteno prema prirodi, to jest Stvoritelju. Ona nas je vodila kroz prvu fazu i nastavlja da nas vodi kroz sledeću. 

I zato, u ovoj novoj fazi, mi ćemo uskoro da uvidimo da ovo nije samo još jedan virus, nezgoda koja će uskoro proći i da ćemo uz pomoć nekih lekova biti u stanju da se vratimo u naše prethodne živote. Ne budite u zabludi da možete da se vratite u stanje pre korona virusa i da će se epidemija završiti kao i kod svakog drugog gripa. 

Morate da razumete da će priroda i dalje vršiti pritisak na nas, zato što ona ima program i cilj koji će zasigurno da ispuni bez imalo sažaljenja. Stoga, celo čovečanstvo će se suočiti sa poteškoćama, pritiscima i udarima prirode. Njegova svrha nije samo u tome da nas stavi u karantin i distancira jedne od drugih, već da nas podstakne na akciju koja će da nas dovede do svesnog ujedinjenja.  

Priroda želi da razmislimo o onome šta se dešava i da uvidimo da je važno, ne samo da se oslobodimo virusa, već da razumemo čemu epidemija služi, šta je njena svrha, šta nam ona čini, koje promene ona pravi u našem umu i osećanjima i na koji način nas razvija.

Virus neće nestati, već će vršiti još snažniji i kvalitetniji pritisak na nas. Tada ćemo razumeti da je Stvoritelj taj koji nam govori. Virus nije slučajna prirodna pojava koja ništa ne razume i ne oseća, kao što veruju biolozi i lekari. 

Moramo da pokušamo da prepoznamo ruku koja deluje putem korona virusa, sa specifičnim ciljem da razvije naš um, razumevanje i osećanja, i omogući nam da u virusu vidimo onu snagu i misao koju on donosi. 

Ali ako ispravno pogledate i vidite pomoć od Gore, koja je osmišljena tako da nas dovede do uzvišenog, višeg cilja, tada ćemo virus spoznati kao manifestaciju ljubavi, altruističnu akciju koja želi da nas ispravi i poveže. 

I tada ćemo u epidemiji korona virusa, u svoj ovoj patnji videti njen cilj. U skladu s tim, umesto želje da pobegnemo od udara i da ga ugasimo, mi ćemo hteti da nastavimo da se krećemo u smeru u kojem nas virus gura, ne odupirući se pritisku, već hodajući zajedno sa tim talasom.

U ovom slučaju otkrićemo put ispravke koji virus otvara pred nama, i mi ćemo ići tamo gde nas on vodi, to jeste, preći ćemo sa puta patnje na put svetlosti i napraviti savez bez obzira na neprijatelja.

Prema tome, mi ćemo razlikovati nagoveštaj u delovanju virusa, znak koji nam pokazuje kako da promenimo svoje srce i um da bismo razumeli Stvoritelja, da bi postigli sličnost sa Njim, prijanjanje, povezanost i bliskost.

Intenzivirajući našu patnju, priroda, odnosno Stvoritelj, želi da nas natera da se povežemo sa onim što se dešava. On ne samo da želi da mi vidimo udare, već da spoznamo viši um i osećanja iza njih, odnos prirode prema nama koja želi da nas nauči, i što je najvažnije, da nas približiti sebi. Ovo je trend našeg vremena koji će se iz dana u dan sve više i više manifestovati. 

Nadam se da će čovečanstvo biti u stanju da otvori svoje srce i um, i da u narastajućim promenama u ljudskom društvu vidi poziv da se približimo Stvoritelju, što je i povod za sve ono što se događa. 

Mi, kao pametna deca, pritisak majke prirode, doživećemo, ne kao okrutnu kaznu, već ćemo razumeti zašto ona vrši pritisak i šta želi od nas. Napokon, ovaj pritisak je samo spoljašnja manifestacija dobrog odnosa prema nama, koji je stvoren kako bi probudio nas –  egoiste. 

Ako se uzdignemo iznad našeg egoizma kako bismo videli i osetili šta naši roditelji zaista žele od nas, mi ćemo sve ovo sagledati drugačije: kao manifestaciju ljubavi i želje da nas privuku sebi.

Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.