четвртак, 16. април 2020.

OD CRNE RUPE DO SLOBODE


Izvor - From A Black Hole To Freedom

Od crne rupe do slobode
Objavljeno 12. aprila 2020. godine u 9:19

Kao rezultat karantina, mnogi se osećaju ozolovano, kao da su pali u crnu rupu. Moramo da razumemo da je naš čitav svet, cela naša galaksija, i sam univerzum unutar crne rupe. Nema šanse da je nema, to je činjenica. Dakle, nema ništa strašno u osećaju ove tame.

Kažu da je gravitaciona sila ove rupe toliko velika da čak ni svetlost nije u stanju da se oslobodi, sve je usisano u ovaj crni bunar; tu vidimo koliko je velika snaga egoizma. Egoizam troši sve, i ne dopušta da se išta spasi. Takav je i svet u kojem mi živimo unutar ove crne jame.

Međutim, sve što vidimo spolja zapravo je u nama; vidimo sebe. Tako, ako vidimo tamu, otkrivamo svoje prave osobine i možemo da donesemo zaključke o svom stanju. Iz toga će postati jasno kako se možemo popeti iz ove jame, ove crne rupe.

Ako dobijemo svojstvo davanja, bićemo odmah oslobođeni. Zato se želja za davanjem naziva zemlja slobode i ljudi koji u njoj žive nazivaju se slobodna nacija. Tada ćete izleteti iz ove crne rupe i postati slobodan narod na našoj zemlji, našoj želji Tražite to od Stvoritelja i On će učiniti da se to dogodi. Sve što treba da uradimo je da budemo skromni i da tražimo pomoć od Njega; to je sva naša ispravka. 

Iz prvog dela Dnevne lekcije Kabale 4/1/20, lekcija na temu "Pesah" (Pesach / Passover)


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.