среда, 29. април 2020.

PRIRODA UMIRE USLED VIRUSA NAZVANOG LJUDSKI ROD



Priroda umire usled virusa nazvanog ljudski rod

Mnoge države su počele da govore o postepenom ukidanju karantina i o povratku odraslih na posao i dece u školu. Da li će to rezultirati novim talasom infekcije? 

Sve će biti u redu ako preduzmemo mere predostrožnosti da se ne inficiramo i ako budemo držali distancu. Naravno da moramo da se vratimo na poslove kako bismo jedni drugima pružili potrebne usluge i proizvode; inače nećemo biti u mogućnosti da živimo. 

Ako razmislimo o tome kako da vratimo ljude na potrebne poslove bez kojih ne bi bilo hrane ili osnovnih usluga, i vodimo računa o tome da obezbedimo samo normalno postojanje za sve, epidemija se neće povećavati. 

Međutim, ako se radi o pokušaju povratka u staru trku radi dobiti kako bi se nadopunili nečiji bankovni računi, situacija će se dramatično pogoršati. Na kraju krajeva, ovo će ići protiv opšte sile prirode i tada će doći do oštre epidemije i virus će se širiti još više. 

Ako se vratimo na svoja radna mesta i škole, to bi trebalo da radimo postepeno i u saradnji sa edukacijom ljudi, to jeste, kroz objašnjavanje stanja u kojem se nalazimo, u kakvu formu mi treba da dođemo i zašto je potrebno da podržavamo i štitimo jedni druge.

Važno je da se osoba ne brine samo o tome da ne zarazi sebe, već treba da se boji i da ne zarazi druge. Upravo će nas obostrana briga zaštititi od virusa. 

Koronavirus je poseban program koji se učitava u opšti računar nazvan „ljudski rod - čovečanstvo“ i počinje da radi u njemu. Ovaj program zahteva da imamo veću međusobnu povezanost, a ako ga ostvarimo, nadvladaćemo virus. 

Međutim, ako ne počnemo da se povezujemo, ma koliko povećali broj testova i uređaja za veštačku ventilaciju pluća, ništa nam neće pomoći. Za sada, mi učimo samo kroz udarce. 

Svet se kreće ka osećaju povezanosti, sjedinjenosti. Zajednički problem pogađa sve, od severa do juga i od zapada do istoka, i okuplja ljude da budu zajedno. Više ne razmišljaju o ratovima, sukobima između zemalja, korporacija i pojedinaca; glavna stvar je da živimo mirno. Svi su zatvoreni kod kuće i pristaju da tu sede, jer za njih, glavni problem je da ne budu zaraženi virusom. 

U tom smislu, koronavirus je uveliko pomogao čovečanstvu. Sve što sada treba da uradimo je da obnovimo proizvodnju i distribuciju na način da će čovečanstvu pružiti potrebne proizvode, ali bez preterane potrošnje koja je gotovo u potpunosti uništila Zemlju. 

Ne možemo da se vratimo u svoj stari život jer smo mi postali štetni virus na površini zemlje, virus koji ubija prirodu. Uništavamo celu ekološku okolinu i, u skladu s tim, od prirode dobijamo odgovarajući odgovor. 

Moramo pažljivo da razmislimo o tome kako da se vratimo našim aktivnostima na planeti tako da bismo svima omogućili manje ili više normalan život, ali ne na štetu iscrpljivanja svih zemljinih resursa.

Ako to ne učinimo sada, postojat će i drugi, još strašniji i štetniji virusi, putem kojih će nas priroda podučiti i natjerati na promjene. Priroda je Stvoritelj i ima puno alata koji nam omogućava da se savijamo. 

Priroda je Viša sila, Stvoritelj, HaVaYaH. Bez obzira kako to nazvali, glavna stvar je da postoji jedna sila koja upravlja svim neživim, vegetativnim i animiranim svetom i ljudima. Praktično, svi to prihvataju kao očiglednu činjenicu.


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.