среда, 8. април 2020.

KAKVA JE PROGNOZA?



Kakva se prognoza može dati razvoju epidemije koronavirusa, hoće li se proširiti i dalje svetom ili se može zaustaviti? 

Ovde postoji nekoliko nivoa zaštite.

Pre svega, to zavisi od širenja nauke o Kabali, o činjenici da će ljudi barem čuti o ravnoteži i harmoniji sveta, o pozitivnim vezama u ljudskom društvu, na koje nas priroda obvezuje i da je naša neusklađenost sa zakonom prirode rađaju sve ove viruse. To se mora objasniti i distribuirati kroz sve društvene mreže. Sve je u našim rukama.

Ne bojte se da ste mali i mislite da ništa ne zavisi od vas. Naša je odgovornost da radimo svoj posao, da objasnimo da nas priroda usmerava prema našem cilju i da treba da počnemo da delujemo u skladu s tim. Ne možemo se rešiti koronavirusa - ako nije ovaj virus, pojaviće se  drugi. Era završetka korekcije je vreme pojačanih udaraca.

Kabala nas uči da je najbolji lek za virus jedinstvo među ljudima. Ali, čovečanstvo je pronašlo drugačiji, suprotan lek protiv epidemije: izolaciju, kako ne bi zarazili jedno drugo. Čini se da ovde postoji kontradikcija, ali zapravo je nema: U takvim uslovima unifikacija se izražava u izolaciji.

Briga za druge u takvoj epidemiji izražava se razdvajanjem, izolacijom. Moja ljubav prema bližnjem manifestuje se u tome koliko sam fizički udaljen od drugih. Zbog toga im postajem bliže iznutra, mentalno; uostalom, brinem se za njih i zato se odmičem fizički. Moja akcija otuđenja zapravo je povezanost.


Autor:
   Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.