четвртак, 16. април 2020.

BELEŠKE SA JUTARNJIH LEKCIJA - „Šta je to potreba da se posude Kelim od Egipćana?“



14.4.2020. – Beleške sa jutarnjih lekcija
Rabaš, članak 14 -  1986. godina

„Šta je to potreba da se posude Kelim [Posude] od Egipćana?“ 

Naša najbolja situacija jeste to da osetimo potrebu za Stvoriteljem kroz grupu. Kad god smo povezani zajedno ili hoćemo da budemo još bliže povezani, ali nam nedostaje mogućnost da se povežemo, moramo zajedno da tražimo od Stvoritelja da nam pomogne. To bi već trebalo da nam dȃ razlog da se radujemo, jer imamo nedostatak i zahtev. 

Nema ništa gore nego prekinuti vezu, odnos, između nas i Stvoritelja. To je najgora situacija. Zato je osećaj izgona, tj. osećaj da smo u Egiptu, poput okusa prašine. To je ono što u nama stvara sav nemir, „loš okus“. Stvoritelj nas gura u te osećaje i moramo tačno da odredimo tu brigu Stvoritelja za nas, da nas on stalno približava Njemu, i na taj način mi napredujemo.

Moramo da vidimo koliko smo gorki i koliko smo udaljeni od Stvoritelja i prijatelja, i da počnemo da im dolazimo jasnije.

Svaki korak i svaki napor na duhovnom putu su značajni, čak i ako nam se ne čine velikim, važnim ili potrebnim. Svaka naša akcija poziva još više podakcija i nije lako, tako da se osećamo da smo mali...
.
U diseminaciji pokušavamo da objasnimo zašto se stvari dešavaju, potrebu da budemo povezani i kroz našu povezanost otkrijemo (osetimo) Stvoritelja. Najvažnije je pronaći unutražnju povezanost. Trebalo bi da čeznemo za tim i tražimo od Stvoritelja da nam pomogne.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.