среда, 8. април 2020.

KORONAVIRUS - POVOD DA SE UJEDINIMO OKO JEDNOG PROBLEMA



Korona virus - povod da se ujedinimo oko jednog problema

Treba da zapamtimo - sve što nam se dogodi poslao je Stvoritelj i sve to radi za naše dobro. Ali u poslednjim događanjima sa Korona virusom, akcija Stvoriteljeve ruke posebno je izražena. Veza sa Stvoriteljem moguća je jedino pod uslovom da stvorenja od traže nešto od Njega ili mu se zahvale za ono što je učinio za njih - jednu od dvije stvari: ili zahtijev ili zahvalnost. U suprotnom, neće postojati veza stvorenja sa višom silom. Mi dobijamo samo minimalnu svjetlost što nam daje mogućnost da postojimo u iščekivanja. Ali, ovakvo stanje nije poželjno ni za stvorenja niti za Stvoritelja.

Zato moramo da razumijemo da nam, buđenjem uz pomoć Korona virusa, Stvoritelj pomaže da se organizujemo i okrenemo Njemu. Sada se cijelo čovečanstvo svjesno ili nesvjesno okreće Stvoritelju.

Na ovaj način, jača se veza između želje storenja da primi i želje Stvoritelja da daje. Od nas se traži da maksimalno ojačamo ovu vezu, proširimo je i produbimo, a što je najvažnije traži se da to učinimo zajedno, kroz zajedničku molitvu. Takva molitva ruši sve prepreke i otvara nam ispravnu i istinsku vezu sa Stvoriteljem.

Otkrivamo vezu koja je već postojala ranije, ali je nismo osjećali, baš kao što beba koja odmara u naručju svoje majke nije toga svjesna. Ovo je nesvjesna, prirodna, veza. Ali kada dijete odraste, ono počinje da jača tu vezu, uviđajući da ona  može biti prekinuta. Na ovaj način dijete raste.

Sav naš razvoj i uspon na duhovnim nivoima, zbližavanje jednih sa drugima, leži u tome što se mi sve više organizujemo na molitvu, poziv i zahvalnost Stvoritelju. Na taj način jačamo našu vezu, što za nas postaje najvažnije.

Cio moj život je određen samo stepenom moje povezanosti sa Stvoriteljem, manje ili više, koliko se snažno držim uz Njega. Stalno se vrtim oko ovog jednog parametra kao najdragocenijeg u svom životu.

Kabalisti svih generacija su rekli da se sve postiže samo snagom molitve i bilo bi dobro kada bi se osoba molila cio dan. Uostalom oni su otkrili koliko je važno da se svjesno okrećemo Stvoritelju, sa razumijevanjem iz naše povezanosti. Sve naše akcije treba da se odmjere u odnosu na to do kog stepena nam one pomažu da se okrenemo Stvoritelju. U tome je jedini značaj našeg rada.

Postoje samo dvije sile: Stvoritelj i stvorenja. Stvorenja bi trebala neprekidno da se povezuju sa Stvoriteljem, da se svom svojom snagom okreću Njemu, da traže i zahvaljuju. Sada Stvoritelj budi Korona virus, šalje vladarima svijeta misli i želju da nas zatvore, zaustave, da nas nateraju da mirno sjedimo kući, kako bi se sve više koncentrisali na našu molitvu Stvoritelju.

Ova molitva je centralna tačka stvaranja, koju moramo sve više i više da proširujemo, dok se sve stvarnosti i svi svjetovi ne uklope u ovu tačku molitve, kao jedna osoba ka jednom Stvoritelju. Tek tada možemo da kažemo da smo postigli povezanost i adheziju među nama. Glavna stvar koju Stvoritelj očekuje je naša ujedinjena molitva. Ako milijardu ljudi plače Stvoritelju pojedinačno, ili ako se ta milijarda ujedini i uputi zajedničku molitvu Stvoritelju, onda je razlika između ove dvije molitve poput razlike između ovog svjeta i budućeg svijeta potpune ispravke. Glavna stvar je zajednička molitva.

Dakle, od gore nam je data prilika da se ujedinimo oko jednog problema kako bismo se kroz njega okrenuli Stvoritelju. Zahvaljujući ovom buđenju od gore, već nam je omogućeno da se povežemo jedni sa drugima i sa Stvoriteljem. Iako ova veza nije nastala zbog samih stvorenja, ona je takođe uzeta u obzir i uključena je u opštu ispravku.


Autor:
   Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.