уторак, 5. мај 2020.

DA LI JE MOGUĆE DA JE NEDAVNA PANDEMIJA KORONAVIRUSA U KINI BIOLOŠKI NAPAD?



Da li je moguće da je nedavna pandemija korona virusa u Kini biološki napad?

Da li je korona virus biološki - napad ili neka druga veštačka laboratorijska konstrukcija koja ima za cilj da služi ličnim interesima određenih ljudi na vlasti, šta god bio razlog, ja neću da se upuštam u takve teorije.

Generalno, korona virus je reakcija prirode na naše ohole, sebične stavove jednih prema drugima.

Pre nego što nas je korona virus pogodio, naši uzajamno iskorištavajući odnosi - u kojima je svako od nas težio ka tome da nešto stekne na štetu drugih – doveli bi do mnogo veće patnje od pandemije. Da smo nastavili putem kojim smo neometano išli, uleteli bismo u novi svetski rat.

Iako je korona virus prouzrokovao patnju, neprijatnosti i strahove širom sveta, ja vidim da nas to spašava od neizdržive agonije.

Zato, umesto da filozofiramo o tome da li je korona virus bio biološki napad, bolje bi bilo da se koncentrišemo na to kako da poboljšamo kvalitet naših odnosa.

Korona virus nam je pružio primer kako su naši negativni odnosi kojih smo se prethodno držali buknuli na našim licima, kao pozitivan ili negativan odgovor prirode na to da li su naši odnosi pozitivni ili negativni.

Ako razvijemo pozitivnije veze jedni sa drugima, tada ćemo videti svet ravnoteže i harmonije koji se otvara pred nama, u protivnom, ako ne uspemo da napravimo korake ka boljoj ljudskoj povezanosti, priroda će nas sve više i više opominjati kako bi nas probudila da ispitamo razlog takvih udaraca.

Negativne pojave u našem životu, uključujući i korona virus, nastaju usled našeg zanemarivanja u kreiranju pozitivnog povezivanja, da bi postali poput članova jedne velike porodice.

Dakle, da li je korona virus stvoren kao biološko oružje je manje važno od toga kako gledamo na to da nam virus prikazuje koliko smo mali u odnosu na prirodu. Jedna sitna čestica protresla je mnoge temelje na kojima smo živeli.

Ukoliko poboljšamo kvalitet naših odnosa, tada ćemo svedočiti i nestajanju korona virusa.

Zato se zalažem za korišćenje ovog sadašnjeg perioda kao prilike da se odmaknemo od našeg sveta kakav je bio pre korona virusa, gde smo svi nastojali da izgradimo svoje uspehe na propadanju drugih, a koji su doneli mnogo depresije, stresa i anksioznosti i da uđemo u novi svet pozitivnih odnosa, gde ćemo ući u ravnotežu i harmoniju jedni s drugima i sa prirodom.


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.