понедељак, 18. мај 2020.

NA ČELU BITKE



Na čelu bitke

U današnje vreme posebno je važno održavanje prirodne ravnoteže. Mnogi se izjašnjavaju protiv uplitanja u delovanje prirode: ekolozi i neki drugi. Oni se bore za to da osiguraju zaustavljanje eksploatacije nafte, da ne palimo zapaljive materije itd.

Mi radimo grozne stvari prirodi. Ali, nije najvažnije to što uništavamo vegetaciju, kopamo kanale, ubijamo životinje, gradimo nuklearne elektrane ili testiramo bombe koje će  detonirati ispod i iznad zemlje.

Glavna stvar je u tome što štetimo prirodi čoveka. A, čovek je, u suštini, vrh prirode, njena kruna. Kao rezultat toga, dobili smo koronavirus jer nas nije briga za krunu prirode, za čoveka koji mora da dovrši, ispravi i dovede prirodu u ravnotežu. 

Ali, nadamo se da ćemo kroz naše napore, to uspeti da ostvarimo. 

Činjenica je da su kabalisti, koji su primili metodologiju celovitog razvoja prirode, to primili s dobrim razlogom. Dok se lekari u našem društvu bore za zdravlje ljudi sopstvenim metodama, mi kabalisti moramo učiniti isto: moramo da steknemo znanje kako bismo mogli, baš kao i lekari, da dovedemo u ravnotežu organizam čoveka, ali ne samo njegovu životinjsku prirodu, već društvo u celini sa svojom nepokretnom, vegetativnom i animalnom prirodom, što znači dovesti ceo univerzum u pravi balans. Ovo će biti njegovo zdravo stanje. To je ono što naša misija podrazumeva.

Prema tome, mi smo na čelu borbe protiv poremećaja koje u prirodi čovek izaziva. Zaista se nadam da ćemo proširiti i savladati ovu nauku, primeniti je pravilno i postići opštu ravnotežu svih nivoa prirode.  

I, cela priroda biće otkrivena kao jedan, jedinstveni organizam i uživaćemo u njenom idealnom balansu, njenoj celini, međuzavisnosti i savršenom zdravlju. Kao rezultat toga, prestaćemo da hodamo u mraku kao da smo napola slepi i postaćemo vitalni učesnici u apsolutno čitavoj prirodi celog sveta.

Nadam se da će se to precizno i pokazati kao rezultat našeg oporavka od koronavirusa.

Zapravo, to treba da bude naš cilj, a hoćemo li uspeti više nije naša briga. Moramo pokušati kao što to rade lekari kada vide pacijenta ispred sebe. Oni ne uzimaju u obzir njegovo beznadežno stanje ili uznapredovalu fazu bolesti, već pokušavaju da ga izleče svim raspoloživim sredstvima. Mi moramo da uradimo isto.


Autor:
   Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.