среда, 6. мај 2020.

NOVA ISTORIJA - PREMA PROGRAMU PRIRODE



Nova istorija – prema programu prirode

Korona virus nas je fizički razdvojio i učinio  da osetimo koliko smo stvarno udaljeni jedni od drugih. Otkrio nam je istinu o tome da pokušavamo da se odvojimo, i da smo istovremeno potpuno zavisiti jedni od drugih.

Drugim rečima, virus nam daje priliku da razmislimo o tome kakva bi trebalo da bude ispravna povezanost među nama. Ako ujedinimo ljude, probudimo u njima dobru i snažnu želju za pravim ciljem, tada ćemo promeniti našu istoriju, našu državu. 

Ne postoji drugi način da se poboljša situacija – neće pomoći ni demonstracije, ni protesti, ni zahtevi. Uostalom, vlada nema sredstva da ljudima pruži ono što oni žele. Možete štampati više novca, ali nećete imati šta da kupite za njega. Tako, glavna stvar je pravilno organizovati ljudsko društvo, i pre svega obezbediti svima hranu, lekove, odeću i mesto za stanovanje. 

I tako se čoveku postepeno pruža sve ono što mu je potrebno da bi mogao da bude sa porodicom i decom. Biće drugih napada i virusa koji će nas naterati da se branimo i da ispravno gradimo život. Ako sve ovo dođe odozgo, to će sigurno dovesti do dobrih promena. 

Svaki sistem, bilo da je to socijalizam ili kapitalizam, umotava se u egoizam čoveka i postaje destruktivan. Sovjetski narod je mnogo više patio zbog socijalizma nego što su drugi narodi patili od kapitalizma. Dokaz za to je da su na kraju napustili svoj socijalizam i prešli na kapitalizam, što samo po sebi nije dobro, ali je ipak bolje od onoga kako je bio. 

Socijalizam o kojem piše Baal HaSulam podrazumeva nešto sasvim drugo: društvo, društveni sistem koji pre svega brine o ljudima. To nije funkcionisalo i nikad neće funkcionisati sve dok bude obavijeno egoizmom. Samo ako se čovek pročisti od svoje egoistične prirode i u sebi stvori brigu za druge ljude, to će uspeti. 

Ali, nije moguće da se egoizam ukloni iz osobe jer je Stvoritelj stavio tu silu u osobu. Moguće je samo da se uz pomoć integralnog obrazovanja i Više Svetlosti egoizam organizuje na takav način da pravilno funkcioniše. Za to je potrebna podrška celog društva i Više Svetlosti.

Živimo u poslednjoj generaciji pre ispravke, ali ta generacija može da traje još mnogo godina. Moraćemo da naučimo kako da metod ispravke primenimo na ljude, koji su egoistični od rođenja, i zbog čega se svaki oblik društva, koji je u teoriji lep –  socijalizam, kapitalizam, komunizam – u praksi pretvara u egoizam, i zato ne uspeva.

Samo kroz Svetlost koja reformiše naša priroda može da se ispravi i društvo pravilno organizuje. Sami nećemo ništa učiniti, naš posao je samo da privučemo Svetlost koja reformiše i ona će to učiniti za nas.  

Ako povežemo egoistično čovečanstvo sa Višom Silom koja će ispraviti egoizam, dobićemo tačan, dobar rezultat, iznad egoizma. Da bismo to postigli, treba da organizujemo veliku grupu pionira koji će svima pokazati kako da napreduju.

To je jedini način za uspeh – prema programu koji postoji u prirodi, i koji nije izmišljen na sastanku nekog odbora. U istoriji se tako nešto već dogodilo, jer je u vreme Sanhedrina, između Prvog i Drugog hrama, društvo živelo po pravilnim zakonima.



Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.