понедељак, 18. мај 2020.

DOVEDIMO SVET U RAVNOTEŽU



Dovedimo svet u ravnotežu

Pitanje: Koji je praktični značaj razgovora o uravnoteženju cele prirode, ako ja ne mogu da utičem ni na sebe, a kamoli na celo čovečanstvo?

Odgovor: Moramo da naučimo kako da utičemo na sebe, da evociramo prave uticaje Više Svetlosti, pozitivne sile prirode, i tako nadoknadimo sva njena negativna stanja. Čak i jedna osoba može da nadoknadi apsolutno sve države, uključujući vas i sve ostale. Tako da ni u kom slučaju ne možete reći da to ne možete. Svako od nas to može. 

Naravno, možete reći: „U svetu postoje milijarde ljudi. Čak i ako nešto učinim, to će biti milioniti deo koji neće ništa da doprinese. "Ovo je pogrešno! Čovek je u stanju da dovede u ravnotežu celo čovečanstvo. I tako treba da postupimo. Mudrost Kabale govori o tome u mnogim izvorima. 

Konkretno, u članku "Ljubav Božja i Ljubav čoveka", Baal HaSulam piše: Tako, svaka Micva koju drži jedan pojedinac utiče na ceo svet... svaka Micva koju pojedinac drži pre nego što je cela zemlja puna znanja, razvija svet tako da će do toga i doći. 

Rečeno je: "I jedan grešnik uništava mnogo dobra", budući da grehom koji počini smanjuje težinu na skali... Ovim putem, svet okreće ka unazad. 

Ispostavlja se da bilo koja osoba jednim potezom krši harmoniju sveta ili je ispravlja. Prema tome, ni u kom slučaju ne smemo da zanemarimo pozitivan doprinos koji svako može da doprinese ravnoteži sveta. 

Sada smo u posebnom stanju kada smo ogromni globalni sistem izbacili iz ravnoteže toliko da počinje da širi viruse. Odnosno, iz ovog neuravnotežnog stanja, ne može se više nadoknaditi ni na koji način, osim oslobađanjem štetnih bioloških mikrosistema. Tako, moramo da shvatimo da nam ne preostaje ništa drugo nego da ozbiljno prihvatimo svoju odgovornost u uspostavljanju ravnoteže sistema.


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.