среда, 6. мај 2020.

UKRATKO O ISPRAVCI



Ukratko o ispravci

Sada kada više nismo zatvoreni u kućama, fokus društva se prebacuje sa zdravlja na pružanje usluga. Mnoge firme neće preživeti krizu korona virusa, jer neće biti potrebe za njihovim postojanjem. Čovečanstvo se menja; mnoge stvari koje smo do sada smatrali osnovnim, sada ćemo smatrati suvišnim, luksuzom.

Ipak, vlasnicima ovih firmi će biti potreban prihod ili oni neće preživeti i uslediće društveni haos. Država nema obavezu da finansira firme koje nemaju potražnju, ali država mora ljudima da osigura osnovna sredstva za izdržavanje. Stoga je obezbeđivanje nekog osnovnog prihoda za svaku osobu neophodno.

Ipak, ovaj prihod se ne sme deliti besplatno. COVID-19 je pokazao da svi zavisimo jedni od drugih. Ipak, mi nemamo ideju o tome kako je to funkcionisati u društvu u kojem naš život zavisi od drugih. Ljudi koji su ostali bez posla zbog virusa, učiće o životu u međuzavisnom društvu kako bi postali učitelji života u takvom društvu. Oni će biti sledbenici nove društvene paradigme uzajamne odgovornosti i solidarnosti. Izgradiće osnove za društvo kojem će se kasnije pridružiti celo čovečanstvo, budući da ćemo kroz nekoliko pandemija od danas, svi biti u cipelama onih koji su danas izgubili posao. Nekolicina će obezbeđivati većinu i svi će se uključiti u povezanost. Ovo je kratak pregled ispravke. 


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.