среда, 13. мај 2020.

PUT DO KOREKCIJE ZAVISI OD NAS I NIJE KRATAK



Put do korekcije zavisi od nas i nije kratak 

Čovečanstvo je danas u metežu i ne zna kako da sagleda posebno stanje u kojem se nalazi. A nama se čini da to posebno stanje zavisi od onih koji drže vlast, novac, vlade, vojsku i mafiju.

Međutim, moramo da razumemo da, u stvari, oni nemaju nikakvog uticaja. Sve je određeno međuljudskim odnosima. Ako uzdižemo važnost povezanosti i jedinstva, tada se celo čovečanstvo uzdiže, a ako ga unižavamo, svi padamo. 

Zato, ne treba da čekamo da čujemo u vestima to koja je vlada došla na vlast; umesto toga trebalo bi da proverimo sopstvene odnose, koga biramo i koga svrgavamo. Mi i ne treba da se bavimo politikom, već samo povezivanjem ljudi. 

Ceo svet je u nama, i potrebno je da uspostavimo jedinstvo i povezanost sa svim tim suprotnim silama od kojih svaka vuče u svom pravcu, ne samo razvoj ovog sveta, već čitave stvarnosti, uključujući Viši sistem, Viši svet.

Čitava stvarnost mora da učestvuje u integralnoj povezanosti i da složno radi i da otkrije unutar sebe relacije u formi Više Sile koja je kruna (najviša Sefira Keter) i koja upravlja svime. Ako na ovaj način organizujemo stvarnost unutar sebe, time primoravamo sve suprotne sile prirode da počnu da rade zajedno i pokreću svet ka povezanosti.

Ove sile će nam se pojaviti kao da su suprotne jedna drugoj, da se sukobljavaju i mrze, i da verovatno ne mogu da postignu nikakav kompromis ni povezanost. Svaka će pokušati da preuzme kontrolu nad drugima.

Međutim, upravo je to znak razvoja stvarnosti u koju su dodate sve suprotnosti. Ne može biti svetlosti bez tame i dobra bez zla, i obrnuto. Sve sile moraju da rade u skladu sa svojom prirodom, ali u jednom smeru. 

Svaka sila koja deluje u opštem sistemu mora da razume da može da deluje samo u skladu sa svojom prirodom, i zato ne sme da se odupire i samo treba da obavlja svoju funkciju. Potrebno je urediti sve sile tako da svaka od njih podržava sve druge i da sve budu usmerene ka otkrivanju Više Sile. 

Put do korekcije nije kratak, ali zavisi od toga koliko pokušavamo da ga ubrzamo, a ne da čekamo da on sam uradi svoj posao. Moramo da budemo pametni i strpljivi, i da bez panike i sa mudrošću prihvatimo ono što se događa, znajući da će se dogoditi sve ono što i treba da se dogodi.

Na svetu postoji Viši Vladalac koji sve kontroliše; naš zadatak je samo da mu pomognemo. Naša pomoć je veoma važna, ali Stvoritelj je taj koji počinje stvaranje i On ga dovršava.

Naša snaga je u činjenici da nas je mnogo i da smo veoma različiti, ali da smo spremni da budemo zajedno kao jedan čovek u jednom srcu. Saglasni smo da se povežemo kako bi Viša Sila postala vladalac u našem svetu i pokazala se u čitavoj stvarnosti. Otuda je glavna stvar to da nastavimo istim putem, bez obzira na naše raspoloženje. Samo treba da znamo to da moramo da učinimo sve što je u našoj moći i na taj način ćemo napredovati. 

Trebalo bi da budemo manje impresionirani naslovima vesti jer vidimo da i same vlade ne razumeju šta se događa, čak i obole od toga što ne znaju šta će se dogoditi sutra. Očigledno je da nemaju novi program i nadaju se da će uspeti sve da vrate u stara, predvirusna vremena kada su bili jaki i bogati. Međutim, to se neće desiti. 

Iako su zemlje već počele da se kreću ka pravičnoj distribuciji kako bi svima pružile ono što im treba u ovom kritičnom stanju, biće zanimljivo videti kako će moćni ljudi ovog sveta pokušati potom da „isprave“ to stanje i da ponovo uspostave sistem industrije i trgovine, a Stvoritelj će ih ispraviti Njegovim silama.  

Na kraju, ispravka se nalazi samo u povezanosti između ljudi. Ako diseminiramo kroz ovu povezanost, doći ćemo do najzdravijeg stanja, koje je u najvećem balansu sa okolnom prirodom, koja od nas zahteva samo ovu ravnotežu.

Priroda očekuje da čovečanstvo troši samo ono što je neophodno za normalan život i da ostale sile prirode usmerava na otkrivanje Višeg Sveta.


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.