среда, 20. мај 2020.

IZNENAĐUJUĆI NAČIN DA SE IZAĐE IZ LOŠEG RASPOLOŽENJA


 Dr Mihael Lajtman -  facebook


Iznenađujući način da se Izađe iz lošeg raspoloženja

Mnogi ljudi žele da pokažu svoju bol kada pate ili su u lošem raspoloženju, kao što je rečeno, "Podijeljena tuga je prepolovljena tuga". Međutim, ako vi projektujete negativne emocije i opterećujete druge vašim bolom kako biste sebi olakšali, to je onda jednostavno super sebično. Ono što umjesto toga treba da uradite, jeste da stavite osmijeh na lice i ponašate se kao da je sve u redu. Ako to radite, otkrićete da ste zbilja izašli iz vaših dubina,s  obzirom da kada uradite takav čin, postajete onakvi kakav taj čin i jeste.

Na primjer, pomislite na majku i njenu bebu. Čak i pod najgorim okolnostima, majka će pokušati da izgleda raspoložena svom djetetu. I, u momentu kada ona to čini, majka je emocionalno povezana sa svojom bebom i uistinu je sretna. Ako majka ima velike probleme, vjerovatno će "potonuti" kasnije, ali makar samo na trenutak, ona je izašla iz sebe i osjetila se dobro isključivo zbog toga što je pokušala da učini da se neko drugi osjeća dobro.

Jedini razlog patnje je naš ego. Jednom kada se uzdignemo iznad njega, mi ne patimo. Moj učitelj RABAŠ, smijao se sebi kada bi se osjećao loše; on se tada smijao svom egu. I, čim bi to uradio, on se više ne bi osjećao loše.


Autor:
   Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.